[GT] GT 1.9 by Forysie :D

Betonowy

ZBANOWANY
Auto
Mito / Fiat 500
Witam ponownie  tym razem chciałbym przedstawić moją 3 alfe, czyli GT 1.9 JTD.
GT kupiłem od przyjaciela ponad rok temu i wyglądała tak:

attachment.php

Po 2 dniach stwierdziłem że coś trzeba zmienić, że czegoś jej brakuje no i scudetto zostało pomalowane na czarno :D

attachment.php

Następnymi zmianami były znaczki, z oryginalnych na czarno czerwone oraz dokładka z cupry

attachment.php

Jednak po pewnym czasie dalej było mi mało Tuningów i wpadł dyfuzor do zderzaka tył plus wydech końcowy z turbo Works bo taki pasował wtedy do dyfra.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Stwierdziłem, że GT już troszkę zaczęło wyglądać ale była japa.. brak gleby mi dokuczał coraz bardziej. Zdecydowałem się więc na sprężyny przód + tył obniżające z novitec z alfy 156.

attachment.php

- - - Updated - - -

W między czasie zmieniłem radio ori na alpinie 1din ale bardzo szybko mi się znudziło..los chciał abym to zmienił ?????? i pojawiła się okazja zmiany na JVC 2din więc kupiłem.

attachment.php

Jak jest fajne radio to musi być też bassik więc w bagażnik wsadziłem JBL którego miałem w poprzedniej alfie

attachment.php

Nowe oponki z oponeo nankang ns2

attachment.php

attachment.php

Będąc już dłuższy czas w posiadaniu GT stwierdziłem że dalej jest delikatna japa więc kupiłem pierwszy w życiu gwint, padło na ta technix. Wszystko było spoko tylko przód skakał jak ping pong - nie dało się jechać szybko i niezauważalnie ??????

attachment.php

attachment.php

- - - Updated - - -

Grając w Forze 3 spodobały mi się splittery, więc postanowiłem wsadzić splitter i dokładki pod progi z lotkami do GT ??????

attachment.php

attachment.php

Międzyczasie wyczyszczenie kolektora z sadzy

attachment.php

attachment.php

technix mnie irytował dość bardzo więc stwierdziłem, że czas zmienić gwint na eibach pro street. Komfort jazdy całkiem inny jest nisko i nie skacze jak ping pong- z czego byłem zadowolony.

attachment.php

- - - Updated - - -

Z 4 dni po tym jak założyłem gwint eibach jakiś niewidomy debil wjechał mi w tył jak stałem na czerwonym świetle : <

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Tył udało się wyklepać jednym uderzeniem młotka bezodrzutowego

attachment.php

Po stłuczce dałem felgi do piaskowania i malowania proszkowo plus wleciały dystanse tył 17mm przód 20mm i nowe śruby wąskotorowe.

attachment.php

- - - Updated - - -

Zderzaka tył nie chciałem ratować..był połamany dyfer i wszędzie popękany lakier. Wiec kupiłem nowy i z resztek poprzedniego dyfra udało się wyspawać takie coś

attachment.php

Przy okazji wymyśliłem sobie, że zrobię duplex więc zamówiłem takie końcówki:

attachment.php

attachment.php

Zderzaki wróciły z malowania( byłem już w połowie zadowolony że za niedługo spowrotem GT wróci na drogi :D) Scudetto, wszystkie kratki i dyfer pomalowane w czarny połysk a nie jakieś tam plastidipy czy matowe szpraje ?????? zderzak tył jest tak zrobiony, że dyfer w każdej chwili mogę zdjąć i nie będzie śladu że był zamontowany więc z tego dyfra jestem bardziej zadowolony niż z poprzedniego.

attachment.php

- - - Updated - - -

Obecnie GT prezentuje się tak
Między dyfrem a zderzakiem CHWILOWO jest masa uszczelniająca która niedługo zniknie

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

- - - Updated - - -

wymieniłem większość rzeczy które robiłem i pamiętam :D oleje filtry paski rolki wahacze tulejki tarcze klocki itp nie pisałem bo to oczywiste że sie to wymienia :P

Ostatnia edycja:
Oż w mordę, widzę tu masę świetnej roboty-szacun,prezenyuje się przegenialnie :)

Ale świetnie wygląda. Kto Ci robił dyfer?

Poprzedni dyfer robił mój kolega a obecny sam sobie ogarnąłem :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Jak on jest montowany? Robisz na zamówienie? ;)

Szanuję za kawał solidnej roboty, na pewno jest oryginalnie i niebanalnie, ale wiadomo, są gusta i guściki. Mnie na ten przykład te splittery i złote felgi kompletnie nie pasują do sylwetki GT. Czarne malowanie felg było imho lepsze i bardziej twarzowe. Ale mimo to dzięki, bo jako właściciel także srebrnej GT mam świetną wizualizację i wiem już co mogę zrobić, a czego unikać ;)

Obecny dyfuzor jest przyklejony do zderzaka i przykrecony na śruby ale wystarczy sam klej wiec zaniedlugo to przerobie :) no spoko wiadomo każdemu się podoba co innego mi się podobają mega złote felgi dlatego takie są :) i tak zostają na zimę na następne lato będzie coś innego :)

Twój jeden post to jak w innych tematach kilkadziesiąt stron pisania. Szacun.
Z mocą coś robiłeś?

Międzyczasie wyczyszczenie kolektora z sadzy

attachment.php

attachment.php

[

Dużo zostało przy aucie zrobione..
Na kolektorze był niezły szlam. Mam pytanie do czyszczenia kolektora. Sam to robiłeś ? Jeśli tak, to czy demontowałeś wg instrukcji w eLearn ? Ile zajęło to czasu?
Szkoda, że nie ma zdjęcia po czyszczeniu.

Moc tylko mapa na jakieś +/- 190Km a czyszczenie kolektora robił mój kumpel zajęło to jeden wieczór

Rolowanie nadkoli zrobione [emoji4] Teraz można zacząć rozglądać się za nowymi felgami ☺
131.jpg

Ogrom włożonej pracy i pieniędzy przede wszystkim. Jest co podziwiać.

PS.
To już czwarta GT z takim dyfuzorem. On jest zrobiony tak jak w tej niebieskiej od u LukeMazura? Można wiedzieć skąd takie coś można kupić, albo u kogo zrobić?

wystarczy opalarka podgrzać rant i nie powinno pękać, zwłaszcza ze ciepło na dworze jest ostatnio

Świetna jest, ten dyfuzor to kozacka rzecz w GT, siedzi jak nic innego. W mojej opinii też szkoda, że nie ostały się czarne felgi, ale auto ma się Tobie podobać - i widać, że do tego dążysz. Ogółem - cudo, może się spotkamy na jakimś zlocie kiedyś akurat. :D

Tak dyfer jest robiony z tego samego dyfuzora z Peugeota co miał Łukasz :)

Pękł lakier mi tylko w miejscu gdzie już był lekko drasniety od opony

Amortyzatory
Powrót