J
jonio
Guest
witam mam spory problem z moją alfunią bardzo szybko łapie temperature i moment gotuje sie woda wyjąłem juz termostat ale to nie pomog ło nie wiem moze to wina chłodnicy czy pompy wody? prosze o jakies wskazówki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Brzoza napisał:no i oczywiście wcześniej sprawdź termostat,
jonio napisał:wyjąłem juz termostat ale to nie pomog ło
Brzoza napisał:a i jak odkręcisz korek na odpalonym silniku to zobacz czy pompa podaje wodę dodaj gazu i zobacz czy ciśnie z tego wężyka co wchodzi z boku
Dobrze jestwatra24 napisał:wczoraj stalem rano w 15 min korku i z nudow zaczalem sie gapic na zegary i po 15 min staniu w korku pokazywalo 70 stopni ;o
w czasie jazdy pokazuje 70 - 80 czasem troche wiecej . nie wiem ile jest nak go moniej wdepnie sie bo narazie nie mam gdzie tego zrobic .
w INERCARSIE za 305zł mają 2 szt. na staniejonio napisał:nie wiecie gdzie mozna kupic taka pompe wody i ile moze kosztowac
spotkałeś się z takim cudem? :shock:lesio146 napisał:upewnij sie czy pompa nie padla(np.ukrecil sie wirnik)
Więc efekt urwanego wirnika daje efekty dzwiekowe . W silnikach V6 też pompa wody jest napedzana paskiem rozrzaduAlfista napisał:ja w starej głowicy mam troche pocharatane ścianki od urwanego wirnika :mrgreen:
takze panowie w TS 16v wymieniajcie rowniez pompy bo to tez element czynny rozrządu!