Myślę, że jak kupicie sobie taką Alfę: http://www.alfanews.pl/2009/10/mito-na-gaz-juz-w-salonach-we-wloszech/ to nikt nie będzie miał do Was pretensji, że montujecie gaz, bo Fiat sam montuje

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Hm, pisali, że to pierwsza Alfa z seryjnym LPG. Instalacja jest Fiata? Montowali to tak seryjnie czy w na prośbę klientów w ASO?Dla nieobeznanych - fabryczna instalacja w alfach to nie nowość. - Też mam fabryczną instalację w mojej 156, jest to instalacja 5 generacji (wtrysk w fazie cieklej) Kiedyś to już wklejałem, ale wkleje jeszcze raz - oryginalna książka AR do instalacji
No i dobrze, LPG to dobre alternatywne paliwo, tylko jedno ale mam ... LPI bardzo dbra instalacja, wtrysk gazu w fazie cieklej pozwala na LPG poprawic osiagi wzgledem PB, wiadomo rozprezajacy sie gaz obniza znaczaco temp. mieszanki i poprawia napelnianie cylindra, ale u nas w kraju mamy czesto taki syf w gazie ze wystarczy czasem jedno niefortunne tankowanie i umiera pompa LPG w zbiorniku ;/
Filtr między butlą a wlewem to swoją drogą, ale filtr w pompie jest w każdej instalacjiRoger wiem ze jest filtr miedzy wlewem a butla w nowych instalacjach majacy wylapac syf przy tankowaniu.
No to już wiem o co chodzi i w newsie nikogo nie okłamałem. Tłumacząc z francuskiego i włoskiego wynikało, że ta instalacja jest produkcji FPT, a nie jakiejś firmyfirma VIALLE
No to już wiem o co chodzi i w newsie nikogo nie okłamałem. Tłumacząc z francuskiego i włoskiego wynikało, że ta instalacja jest produkcji FPT, a nie jakiejś firmy![]()
W takim razie skoro producent tego LPI jest znany i ma pewną przyszłość na rynku LPG to ok. Może być taki gazikBo ja tam zrozumiałem z tego tekstu, że Fiacik jakiś swój wynalazek tam wkłada.. a taki serwisować to ojojoj i jeszcze za 2-3 lata po gwarancji by się zapewne wypieli 4ma literami na użytkowników swoich pojazdów.
A układy Tartarini to właśnie montowane były w salonach Fiata;/