• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Glowica po wymianie i....

Gopcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r
I kolejny problem.Wczoraj wymieniałem głowice w moim boxerku, po założeniu przyszedł czas na odpalenie.Ręka latała jak przekręcałem kluczyk ale poszło i co się okazało: zaczęło walic, no to pomyślałem że zawór jeszcze smarowania nie dostał dobrego.Po około 1 min trzaski ucichły ale nie dokońca trzeba się bardzo dobrze wsłuchać żeby usłyszeć. Czy jest możliwe że źle splanowali mi głowice ??? A może stuki ucichną ?? Po rozebraniu głowicy na której jeździłem zacząłem się zastanawiać dlaczego ta co teraz mam stuka a ta nie stukała mimo iż 2 krzywki lekko wytarte i jeden kieliszek wyczuwalny miał dołek ????

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Rozrząd dobrze złożyłeś ?

Raczej tak oznaczyłem sobie wszystko i potem mi sie wszystko zgrało... a gdyby był źle złożony mogło by wlaśnie tak dziwnie trzaskać ?? Auto normalnie jeździ nawet równiej pracuje niż przed wymianą głowicy...

To od czego może pochodzić walenie w głowicy? możesz nagrać ten trzask i wstawić na forum wtedy łatwiej coś powiedzieć

Ciężko będzie to nagrać bo to naprawdę trzeba sie wsłuchać żeby było słycać, ale postaram się...

Amortyzatory
Powrót