Głośna praca wentylatorów

samsung12

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL
Witam, oto mój problem, gdy włączona jest klimatyzacja co chwila włączają się u mnie 2 wentylatory na największej prędkości i strasznie głośno wyją? Czy tak ma być? Przy klimie mają chodzić 2 wiatraki?

samsung12 to dobrze, że się załączają, ale to chyba nie jest jeszcze najwyższa prędkość, to dopiero pierwszy bieg i u mnie też dość hałasują, ale słyszę to dopiero po otwarciu drzwi bądź okna więc nie ma czym się przejmować. Problem byś miał gdyby wentylatory się nie załączały wraz z klima, wtedy klima "działałaby" z irytującymi długimi przerwami.

samsung12 to dobrze, że się załączają, ale to chyba nie jest jeszcze najwyższa prędkość, to dopiero pierwszy bieg i u mnie też dość hałasują, ale słyszę to dopiero po otwarciu drzwi bądź okna więc nie ma czym się przejmować. Problem byś miał gdyby wentylatory się nie załączały wraz z klima, wtedy klima "działałaby" z irytującymi długimi przerwami.

Właśnie chodzi o to , że jest to najwyższa prędkość, słychać nawet w zamkniętym i to głośno podczas jazdy czuć jak się włacza

Może nie masz 1 biegu i tylko 2 się co jakiś czas włącza?

Sent from my HTC Flyer P512

U mnie też głośno chodzą :rolleyes: chyba tak ma być

To sprawdź z jakich powodów pierwszy bieg Ci się nie załącza tylko od razu drugi. Tematów na forum jest o tym kilkanaście

Amortyzatory
Powrót