[Giulietta] Giulietta Veloce 1.4 TB

ambienT

Nowy
Auto
QV
Witam,

przedstawiam wam tegoroczny zakup mojego taty - piękną Alfę w wersji Veloce 1.4 TB.

20131015_160114.jpg

20131026_124437.jpg

Wybaczcie jakość zdjęć, skupmy się na Alfie i jej zaletach i wadach :

- niezły dźwięk i przyśpieszenie jak na wersję 120 KM
- elektroniczna szpera
- czarna podsufitka :)
- podobno jedyna taka wersja kolorystyczna w PL

Autko obecnie z przebiegiem 645 KM i ciągle rośnie. Pojawił się jednak problem z silnikiem.
Podczas przyśpieszania z dowolnego biegu, rpm powyżej 3000 silnik jakby się dławił, traci na chwilę "ciąg" i nieprzyjemnie szarpie autem, problem występuje zarówno na PB95 i PB98, dodatkowo nie za każdym razem wystąpienia usterki pojawia się "check engine", który daje skasować się kilkukrotnym włączeniem i wyłączeniem silnika. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu - może uda się ominąć pozostawienie auta w serwisie (brak czasu)

Pozdrawiam!

Świetna Alfa.
Piszesz, że przebieg to 645km, zatem samochód jest nowy i mniemam, że posiada gwarancję. Niczego więc sam bym nie szukał, a odstawił samochód do ASO. Jeśli naprawa potrwa dłużej, to myślę, że przysługuje Ci auto zastępcze.
Pozdrawiam.
- Rafał

Nic tylko pilnie trzeba auto podpiąć do kompa. To pewnie jakś pierdoła wynikająca wynikająca z montażu. Co do auta to prezentuje się kozacko. Życzę szerokości.

Jak najszybciej podjedz do ASO. Tu nie chodzi o brak czasu ale o to że masz gwarancję, z której warto skorzystać.

ja stawiam na kolor GRIGIO STROMBOLI Metallizzato ... a alfka śliczna niech służy bez grymasów

UPDATE po blisko 3 latach ;)

Kolor belli nosi nazwę Grigio magnesio i w połączeniu z popielatymi kołami = miazga.

Po 3 latach niewysilonej eksploatacji (rocznie 10k km) stwierdzam jednoznacznie, że był to bardzo trafiony zakup. Auto na prostych nie jest najszybsze ale braki mocy odrabia w zakrętach :cool: Oprócz drobnej usterki na początku eksploatacji (niedokręcona któraś ze śrub) kłopotów eksploatacyjnych brak. Jeździ wdzięcznie!

We wrześniu czeka mnie podróż do CRO już po programie, (soft dopiero teraz - po dotarciu) / celujemy w 160 KM i koło 250 nm - jeśli czas pozwoli pokuszę się na relację z podróży :) Będę się również rozglądał za czerwonymi zaciskami z logo AR - widziałem ostatnio Julkę z takim zestawem na światłach : muszę to mieć ;]

Tym czasem aktualne foty :

20160406_164243.jpg20160406_164346.jpg20160406_164327.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót