W zeszłym miesiącu zakupiłem Guliette QV 2011r, z przebiegiem 116k, jestem trzecim właścicielem w PL (Auto sprowadzone w 2013 ze Szwajcarii). W dalszym ciągu poznaję ten samochód, zrobiłem nim dopiero 2000 km 
Modyfikacje jakie były wykonane przez pierwszego właściciela:
- Zmieniony IC na większy
- Założone większe tarcze tylnie
- Zrobiony przelot (wycięty katalizator)
- Zrobiona mapa na okolice 270 KM
- Zmienione oświetlenie wnętrza
- Założone podgrzewanie postojowe Webasto
- Zrobione okablowanie pod subwoofer i wzmacniacz w bagażniku i dołożony procesor dźwięku. (Obecnie brak subwoofera i wzmacniacza)
Drugi właściciel miał problemy z brakiem mocy i duszeniem się auta. Było zrobionych kilka rzeczy (mechanicy nieudolnie szukali przyczy usterki). M.in. zrobili regenerację turbosprężarki (nie rozwiązało to problemów). Finalnie udało się wyeliminować usterkę poprzez przywrócenie katalizatora, ale niestety założony wcześniej przelot jest już nie do odzyskania.
Obecnie powinna mieć w okolicach ~260 KM. Z poważniejszych usterek to miałem przygodę z chłodnicą (rozszczelnienie), ale temat już ogarnięty.
Niestety do zrobionia jest też trochę poprawek kosmetycznych.
W najbliższych planach mam:
- Sprawdzenie mocy
- Wymiana przedniego i tylniego znaczka
- Renowacja foteli i kierownicy
W dalszych planach:
- Malowanie zacisków
- Renowacja felg (tych co są na zdjęciu)
- Korekta lakieru
- Dołożenie wzmacniacza, subwoofera i modułu bluetooth
Możliwe że coś podziałam z wydechem, ale to dopiero jak ogarnę te rzeczy powyżej
Rzeczy które już zrealizowałem:
- Polerowanie lamp (były bardzo zarysowane, miałem w planach je wymieniać, ale na szczęście polerka dała radę)
W trakcie:
- Poprawki na lewym błotniku (prawdopodobnie był malowany i na krawędzi obok drzwi wyszedł niewielki pasek rdzy)
- Wymiana anteny
- Zmiana kół na zimę
Postaram się wkrótce dorzucić także więcej zdjęć.

Modyfikacje jakie były wykonane przez pierwszego właściciela:
- Zmieniony IC na większy
- Założone większe tarcze tylnie
- Zrobiony przelot (wycięty katalizator)
- Zrobiona mapa na okolice 270 KM
- Zmienione oświetlenie wnętrza
- Założone podgrzewanie postojowe Webasto
- Zrobione okablowanie pod subwoofer i wzmacniacz w bagażniku i dołożony procesor dźwięku. (Obecnie brak subwoofera i wzmacniacza)
Drugi właściciel miał problemy z brakiem mocy i duszeniem się auta. Było zrobionych kilka rzeczy (mechanicy nieudolnie szukali przyczy usterki). M.in. zrobili regenerację turbosprężarki (nie rozwiązało to problemów). Finalnie udało się wyeliminować usterkę poprzez przywrócenie katalizatora, ale niestety założony wcześniej przelot jest już nie do odzyskania.
Obecnie powinna mieć w okolicach ~260 KM. Z poważniejszych usterek to miałem przygodę z chłodnicą (rozszczelnienie), ale temat już ogarnięty.
Niestety do zrobionia jest też trochę poprawek kosmetycznych.
W najbliższych planach mam:
- Sprawdzenie mocy
- Wymiana przedniego i tylniego znaczka
- Renowacja foteli i kierownicy
W dalszych planach:
- Malowanie zacisków
- Renowacja felg (tych co są na zdjęciu)
- Korekta lakieru
- Dołożenie wzmacniacza, subwoofera i modułu bluetooth
Możliwe że coś podziałam z wydechem, ale to dopiero jak ogarnę te rzeczy powyżej
Rzeczy które już zrealizowałem:
- Polerowanie lamp (były bardzo zarysowane, miałem w planach je wymieniać, ale na szczęście polerka dała radę)
W trakcie:
- Poprawki na lewym błotniku (prawdopodobnie był malowany i na krawędzi obok drzwi wyszedł niewielki pasek rdzy)
- Wymiana anteny
- Zmiana kół na zimę
Postaram się wkrótce dorzucić także więcej zdjęć.

Ostatnia edycja: