[Giulietta] Giulietta 1,6 JTDm

paulusl

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Witam,
Pora się pochwalić Moją Julką i opowiedzieć trochę o niej..
Mam ja od lipca ubiegłego roku , kupiona w Holandii po leasingowa po drobnej przecierce od strony pasażera dlatego przebieg 76k jak i cena śmiesznie niska . A, że od dłuższego czasu chorowałem na samochód tej marki grzech było nie skorzystać, poza tym kolor etna black (chyba takie jest jego oznaczenie) zwalił mnie z nóg pięknie się mieni w słońcu na brąz, przy sztucznym świetle na śliwkę.

DSC00589.jpgDSC00577.jpgDSC00591.jpg
Od czasu zakupu zrobiłem juz nia bez problemowo 30tyś Świetne prowadzenie z osiągami trochę gorzej ale Chip tuning już umówiony. ;)

Olej systematycznie wymieniany co 10 tyś , rozrząd, hamulce wymienione przy 90 tyś , piasta/łożysko przy 100010 taki dowcip mi zrobiła 100001 i zaczęła wyć.
Wizualnie trochę musiałem ją ulepszyć koła 18 idealnie pasuja do Julki , przyciemniane szyby 80%, czerwone zaciski z tego akurat nie jestem zadowolony robiłem samemu i przy nastepnej zmianie klocków ida na proszek ..
Planuję jeszcze przyciemnić delikatnie tylnie lampy ale do tego jeszcze dojrzewam.

Najbardziej mnie cieszy jak potrafi przykuć wzrok postronnych w tym segmencie niewiele samochodów to potrafi ;)

DSC00573.jpg
(W przyszłym roku w planach druga taka tylko już duzo mocniejsza i z czerwonymi skórami w Środku, juz zarezerwowaną mam ;D )

Ostatnia edycja:
Wnętrze kambodża .. Dopiero mam zamiar włożyć w nie trochę czasu i pieniędzy
Wyposażenie: wielofunkcyjna skórzana kierownica , klima, tempomat, podłokietnik (nie oryginał) i to na tyle .
Z mocą nie chce przesadzić myślę, że 140 koni ten silniczek powinien spokojnie wytrzymać ale to zobaczę co mi jeszcze powiedzą/doradzą.
Choć przyznam szczerze ten 1,6 nie jest najgorszy do spokojnej jazdy i wyprzedzenia zawalidróg bez stresu. Brak dpf tez mnie ucieszył:)
Ale co mnie zaskoczyło silnik jest zblokowany na 100Km ...?!

Ostatnia edycja:
Wnętrze kambodża .. Dopiero mam zamiar włożyć w nie trochę czasu i pieniędzy
Wyposażenie: wielofunkcyjna skórzana kierownica , klima, tempomat, podłokietnik (nie oryginał) i to na tyle .
Z mocą nie chce przesadzić myślę, że 140 koni ten silniczek powinien spokojnie wytrzymać ale to zobaczę co mi jeszcze powiedzą/doradzą.
Choć przyznam szczerze ten 1,6 nie jest najgorszy do spokojnej jazdy i wyprzedzenia zawalidróg bez stresu. Brak dpf tez mnie ucieszył:)

Haha Kambodża :) Wnętrza Julek zawsze wyglądają fajnie.
Myślę, że ~130 / 140 kucy są do osiągnięcia - http://cinsoft.pl/index.php?strona_www=projekty&nazwa=fiat Co prawda Fiat Croma, ale motor chyba ten sam.

Masz na myśli KM ? Zblokowany przez producenta ?

Środek jest fajny to fakt ale wymaga dopracowania:)

Tak oryginalnie Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm ma 105KM , nie oglądałem wszystkich samochodów koncernu Fiata ale Julki akurat tak mają. Tylko nie wiem czasem czy D.N.A na dynamicu nie oddaje tych 15 tego nie jestem pewien, ale w papierach mam 105KM.
Dopiero pójdzie na hamownie i sprawdzę ja na trybach i wtedy dam znac jak to wygląda.

Ostatnia edycja:
Świetne felgi, z zewnątrz najbardziej nakładek na progi brakuje. :D

Nie nie, źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o te nakładki :
alfa-romeo-giulietta-2.jpg

No siema i zapraszam do siebie, może skojarzysz :D
Nie wiedziałem nawet, że 1.6 ją masz ale prezentuje się zacnie :)

Amortyzatory
Powrót