Nusiu321
Nowy
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Wkońcu po prawie roku marzenia nabyłem Alfe Romeo Giuliette 1.4TB 170KM
Kilka lat wcześniej posiadałem już jedną alfę 156 1.9JTD. Niestety jej blacharka pozostawiała wiele do życzenia i zmuszony byłem sprzedać. Kilka lat jeździłem różnymi markami aż w końcu znowu wróciłem do Alfy. Narazie jestem bardzo zadowolony, auto spisuje się świetnie a cały system DNA mimo że bajerancki daje wiele takiej "frajdy"
Zakupiłem ją 12 stycznia także to jeszcze świeżynka w moim domu. Co prawda celowałem w skrzynie automatyczną ale niestety troszkę brakło budżetu a trafił się naprawdę ładny manual więc czemu nie :
Kilka słów o Julce
Rocznik: 2012
Silnik: 1.4TB Multi Air 170KM
Wyposażenie
-Panoramiczny dach
-Klimatyzacja automatyczna
-Czarna potsufitka
-BlueAndMe
-Fotele półskorzane z czerwonymi przeszyciami (nićmi)
-Multifunkcyjna kierownica
-Czujnik deszczu
-Czarne klosze lamp
-Hamulce 330mm Brembo 4 tłoczkowe
Póki co wymieniłem olej i wszystkie filtry wraz z filtrem zasilania turbinki oraz filtr MultiAir. Naprawiłem też podświetlenie licznika wymieniając diody na nowe.
Pozostało mi wymienić rozrząd ale to bliżej wiosny sprawdzłem jego stan i nie wymaga on nagłej interwencji. Ma przejechane co prawda dopiero nie całe 50 tysięcy ale już 4 latka minęły.
Fotka narazie tylko jedna bo pogoda nie dopisuje na jakieś fajniejsze sesje

Dziś też zamówiłem nowe felgi 18" + oponki więc jak tylko przyjdą to się pochwale jak to wygląda. Wzór wybrałem taki

W planach mam póki co dwie rzeczy
-Tylny dufozor wymienić na wersje z podwójnym wydechem
-Zrobić delikatny chip by podnieść moc do około 200KM i zdecydowanie podnieść Moment obrotowy
Kilka słów o Julce
Rocznik: 2012
Silnik: 1.4TB Multi Air 170KM
Wyposażenie
-Panoramiczny dach
-Klimatyzacja automatyczna
-Czarna potsufitka
-BlueAndMe
-Fotele półskorzane z czerwonymi przeszyciami (nićmi)
-Multifunkcyjna kierownica
-Czujnik deszczu
-Czarne klosze lamp
-Hamulce 330mm Brembo 4 tłoczkowe
Póki co wymieniłem olej i wszystkie filtry wraz z filtrem zasilania turbinki oraz filtr MultiAir. Naprawiłem też podświetlenie licznika wymieniając diody na nowe.
Pozostało mi wymienić rozrząd ale to bliżej wiosny sprawdzłem jego stan i nie wymaga on nagłej interwencji. Ma przejechane co prawda dopiero nie całe 50 tysięcy ale już 4 latka minęły.
Fotka narazie tylko jedna bo pogoda nie dopisuje na jakieś fajniejsze sesje

Dziś też zamówiłem nowe felgi 18" + oponki więc jak tylko przyjdą to się pochwale jak to wygląda. Wzór wybrałem taki

W planach mam póki co dwie rzeczy
-Tylny dufozor wymienić na wersje z podwójnym wydechem
-Zrobić delikatny chip by podnieść moc do około 200KM i zdecydowanie podnieść Moment obrotowy