GIULIA Schowek po stronie kierowcy

Jak mówiłem podaje w Stelvio, może w Julce inaczej. Glebokosc równa długości moich palców.
Zresztą to się chyba nawet oficjalnie nazywa "gloves comparment".

Z braku autka teraz pod ręką , wrzucilem zapytanie do AI i potwierdza moje pomiary:
  • Szerokość zewnętrzna klapki: około 13–15 cm.
  • Głębokość/Długość kieszeni: około 10–12 cm (zwęża się ku dołowi, dopasowując do wolnej przestrzeni wewnątrz kokpitu).
  • Wysokość w świetle otworu: około 7–8 cm. [1]

Ostatnia edycja:
To znaczy że występują różne te schowki, być może tylko inne w Stelvio i Giulii.

Obstawiam, ze to kwestia sposobu wsadzenia :) on jest szeroki ale płytki, na skos wejdzie sporo ale nie może byc za szerokie. Taki lipny troche ten schowek, ja bym go nie dorabiał.

Próbowałem włożyć dziś okulary i na długość wejdą ale musi być chyba jakieś obłe etui, bo moje kanciaste blokuje się i to przetłoczenie w klapce, a takie obłe by się "sliznęło" i uniosło do góry.

Za nim w głąb, w Stelvio, jest zdaje się sporo miejsca, aż zobaczę jutro. Jak ktoś się upsze to można poglebic. Ja go wykorzystuje jako schowek pokretla dla Suba :-).

Zamówiłem schowek. Czy ten plastik ktory trzeba wyciąć jest twardy? Czym wycinaliscie?

Schowek wczoraj kupiony, dzisiaj zamontowany. Spasowanie idealne. Telefon LG V30 w najgłębszym miejscu mieści się na szerokość i jest jeszcze około 3mm luzu. Schowek można zamknąć razem z telefonem, a wtedy telefon opiera się troszkę na drzwiczkach schowka. Plastik jest gruby 3,8 mm. Do tego miękka gąbka razem z imitacją skóry 6,5 mm. Do wycięcia użyłem noża kuchennego, z ostrym czubkiem i dobrze zaostrzonego. Nóż trzeba mocno i ostrożnie prowadzić żeby nie wypadł i nie skaleczył tapicerki.

Schowek wczoraj kupiony, dzisiaj zamontowany. Spasowanie idealne. Telefon LG V30 w najgłębszym miejscu mieści się na szerokość i jest jeszcze około 3mm luzu. Schowek można zamknąć razem z telefonem, a wtedy telefon opiera się troszkę na drzwiczkach schowka. Plastik jest gruby 3,8 mm. Do tego miękka gąbka razem z imitacją skóry 6,5 mm. Do wycięcia użyłem noża kuchennego, z ostrym czubkiem i dobrze zaostrzonego. Nóż trzeba mocno i ostrożnie prowadzić żeby nie wypadł i nie skaleczył tapicerki.
a masz może jakieś zdjęcia z "procesu" montażu?

Dziwna sprawa. Tak czytam i nie wiem o czym piszecie. Ja tam mam okulary swoje i żony, a na początku woziłem jeszcze portfel. Może ten fabryczny ze Stelvio jakiś większy?

Amortyzatory
Powrót