gdzie znajduje się w szcz nieautoryzowany serwic alfy ?/

• Autor wątku Autor wątku koper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koper

Guest
witam wszystkich . mam problem z moja Alfa 156 1,6 , ostatnio robilem ja u mechanikow ,,kowali od koni,, i nic ie naprawili :( , podejrzewam problem z glowicą , bo moja Alfa kopci co jakis czas i to po przejechaniu kilkudziesieciu km , wiec moze ktos mi podpowie gdzie w Szczecinie znajduje sie dobry a zarazem niezbyt drogi mechanik ? dziekuje

Cześć, moglem napisać w dziale zachodniopomorskie lepiej ;] Niechcący zauważyłem Twojego posta.

Ja znam kilka, ale serwisuje tylko w 1 bo już się do nich przekonałem i wiem, że zrobią co chce.

nazwa FHU Plus
specjalizuja sie we włoskich
Szczecin-Mierzyn
ul.Welecka 23d
tel. 091 483 55 85

Jak jakieś jeszcze pytania wal prv

no tak oni sie specjalizują...
Ci na Chmielewskiego tez , dużo osób go poleca, ja akurat nie... ja jak miałem jeszcze Boxerka to smigałem na Europejskiej jest serwis autoryzowany... gosc ma łeb na karku wie co jak...

Jeśli chodzi o nieautoryzowane warsztaty specjalizujące się w Alfach czy ogólnie grupie Fiata to ja polecam warsztat na Chmielewskiego (TOM-CAR &amp PEM Szczecin). Oprócz nich jest jeszcze wspomniany warsztat na Weleckiej w Mierzynie i chyba jest też coś w Policach. Kubas z tą Europejską to chodziło ci chyba o ASO Fiata na Wrocławskiej (Mozga), które chyba mało kto ostatnio poleca...

Będę niepopularna, ale dziś będę broniła Mozgi - nikt w okolicy nie mógł znaleźć korka do silnika mojej Alfy, a Mozga znalazł nowy, w konkurencyjnej cenie, szybko i do tego w umówionej porze stał pan z rzeczonym korkiem przed sklepem :) W innych przybytkach proponowano mi ciągnięcie go z Włoch za niebotyczne pieniądze i z długim czasem oczekiwania:( Może nie do wszystkiego, ale ja bym ASO Fiata nie skreślała.....

Kazdy ma swoj warsztat. Ja tam 2 razy dalem auto na chmielewskiego. Raz mnie troche zaczeli naciagac i mowic "no wie pan, to troche roboty bylo jakby niepatrzec" nie lubie takiego czegos. A 2 raz mi tak rozgrzebali elektryke jak szukali 1 usterki ze az kabel z wiazka sie potopil i dali diagnoze ze czujniki do wymiany klimy, a wystarczylo wymienic panel ktory byl trefny.

A na Weleckiej mi zrobili cale zawieszenie(wahacze,amory,przeguby,z tylu calosc, skrzynie nowa wsadzili) Hmm tylko jak dla mnie maja 1 minus. Ja tam musze isc okolo 50min pieszo jak auto zostawie bo dojazd straszny z moich stron ;D

serwis na weleckiej znajduje sie jak masz swiatla to jedziesz prosto i to bedzie ostatni budynek po lewej stronie bedzie tam reklama chyba amortyzatorow. A jeszcze jeden nieautoryzowany serwis jest na bezrzeczu zaraz za osrodkiem wychowawczym po prawej stronie

jezeli welecka to jest ta glowna ulica na mierzynie, to ja tez tam oddawalem samochod i srednie mam odczucia, tam wiecej nie dam. fakt wszystko robili ale 2 razy wyjmowali skrzynie bo simmering tak zakladali ze dalej lecial olej... tlumacza sie tym ze pierwszy ziemmering nie byl orginalny, a sami go wybierali ja im mowilem ze maja taki kupic zeby nie trzeba go bylo wymieniac. Koles ogolnie nie jest slowny, niby zalezy mu na kiencie jak sie z nim rozmawia a tak na prawde umawia sie na ten dzien, a auto zawsze jest na jeden dzien pozniej itp. Poza tym wg mnie mechanicy nie maja tam tak duzej wiedzy, wiadomo wymiane amorkow czy sprezyn zrobia bez problemu, ale w diagnostyce sa na prawde slabi. Wiec plecam jakis inny warsztat :)

Marcin ostatnie czasy auto staram sie robic własnymi siłami... jezdziłem do Miozgi jakies dwa latka temu, to nie narzekałem... :) co do tych na Mierzynie to tez trzeba ich przypilnowac, kuzynek wymieniał silnik w swojej 145 i ma tam LPG i nie dokręcili mu jakiegos przewpdu od gazu io zaczął mu uciekac... jest tez warsztat w Zdrojach za Rolniczakiem ale ten kolo zajmuje sie bardziej starszymi typami czyli 33, 75 itp ( z tego co mi wiadomo)

dareme89 moze i masz racje. Ja jak narazie robilem tylko zawieche + amory + skrzynie wkladalem i plyny i hamulce. A z tym ze 1 dzien pozniej dostajesz auto to nie wiem. bo mi zawsze mowi "zadzonie odrazu jak bedzie gotowa alfa" ;]

Jak sie jedzie na bezrzecze tez jest wlasnie ostatnio zauwazylem. W sumie ceny normalne bo popytalem ( bo mam tutaj najblizej) Ale jeszcze tam nie robilem :P

EDIT:
A jesli chodzi o alfe 145! To moj kolega robi ( jego ojcec ma warsztat, ale alfy Ci nie wezmie :D) On sam rozebral chyba z 4 145tki przekladal silnik cala elektryke robil i ogolnie Alfy robi ludzia.

Warsztat na ul.Szerokiej (krzekowo) Marcin Gniadzik
przed ta nowa droga dolaczona do Taczaka.

Ostatnia edycja:
Wiesz masz racje ale ja nie cche zeby mi mowil ze zadzowni jak bedzie gotowa bo musze wiedziec czy to jeden,. 2 czy 3 dni, a on zawsze mowi ze w poniedzialek rano bedzie a jest we wtorek po poludniu alb pozniej :) bez przesady ze nie wie ile sie cos robi, szczegolnie ze nie byly to jakies duze roboty :)

ja robiłem swoja na weleckiej kilka razy i niemam zastrzezeń. ale teraz jezdze na Dołuje do mojego znajomego bo własnie otwożył warsztat, pracował wczesnie w servisie w niemczech, bardzo konkretny koleś i daje nawet na swoja robote gwarancje a dotego wogule niezdziera.np wymiana sprzęgła od 200 do 300 zł. gdzie kiedys wymienialem u innego mechanika i mi policzył 500

W tych Dołujach to który to konkretnie warsztat?
Jeżdżę tamtędy codziennie i kojażę jakieś dwa przy głównej ulicy - ale mogę się mylić.
Gdybyś mógł jakoś nakierować...

..KUBAS... ja właśnie mieszkam w Zdrojach a nie orientuje się w który miejscu jest ten koleś ma warsztat...a chętnie bym podjechał do niego popytać o parę rzeczy...

Kolego lecisz od ronda w strone podjuch, dojeżdzasz do swiatełek przed szkołą po prawej stronie dajesz w prawo jakies 200m po lewej mańce jest ten warsztat, ostatnio sprzedał naszemu koledze z forum ponoc dwie sztuki AR 75 :) wiem ze często grzebał w tych starszych modelach, ale zapewne zapytac pogadac zawsze można :)

Kubas, nie ponoć tylko sprzedał ale nieważne... tylko czasem jak pojedziecie do bartka nie chwalcie się że znacie kogoś z Gryfina :), kolega Kubasa kupił od niego 75 a później ją zezłomował heheh ... ja polecam welecką chociaż tak naprawdę to ciężko o bardzo dobrego mechanika znającego się na AR... każdy tam będzie pod jakimś kątem słaby ...

Pikero juz nie przesadzaj.. bo ten koles jest z Podjuch a nie z Gryfina hehehe :)

kolego lucas w dołujach na czarnym tle nazwa PARK AUTO. dzisiaj tam bylem wymieniłem olej filtr oleju paliwa powietrza nabilem klime z olejem do sprezarki i zaplacilem 415 zł

Amortyzatory
Powrót