gdzie zalozyc sekwencje do 156 2.5L mazowieckie

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
Jak w temamcie chce zalozyc gaz do mojej 156 2.5L i pytanie gdzie warto zalozyc zeby nie bylo partactwa i ile ta przyjemnosc kosztuje :)

planuje zalozyc stag 300 lub BRC sequent 24
KME GOLD
valteki zolte lub MAGIC JET

przy okazaji co to za rurka 8mm i gdzie sie ja montuje bo slyszalem ze nie moze byc 6mm tylko 8mm :)

dzieki za wszelkie info

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=544253
Poczytaj sobie. Generalnie polecam firmę o której tam mowa, czyli Alsa w Siedlcach - sam tam niedawno zakładałem choć miałem ok 120 km do nich. Mają chyba najniższe ceny w kraju, duże doświadczenie i przy założeniu instalki BRC za 2500 zl zwracają koszty dojazdu do 300 zł. Myślę że warto ale poczytaj sobie. W razie wątpliwości co do konfiguracji którą wybrałeś skontaktuj się z piotrixx'em z naszego forum. Ma dużą wiedzę na ten temat. Ja za swoją zapłaciłem 1850 + 100 za zawór przy wlewie benzyny+ przejściówka ;)

o valtekach zapomnij ,rurka 8 mm to ta ktorą jest doprowadzany gaz do parownika z butli ,konieczie do tego wielozawór tez na 8 mm reduktor moze byc gold albo eg 200.wtryski magikjet albo planijety moga byc rowniez prinsa albo kahlaina ale to cenowo gorna półka .sterownik z tych znośnych cenowo stag-300 .ogólnie
1 parownik musi być cc najmniej 300km

2 wydajne i szybkie wtryski
3.sterownik równy możliwością lub wyższy niz stag 300
4 nawierty w odpowiednim miejscu
5 wężyki najlepiej 4mm
6.moim zdaniem lepiej jest wprowadzić wtrysk lpg w tzw barany najlepiej rurką z brc ./duża możliwość dokładnego miejsca wtrysku/

dokładnie eg 200 sorki za błąd

a dowiadywałeś się tam co CI kiedyś podawałem namiar/?

chmielewo koło Pułtuska:) jest tam jeden taki fanatyk alf który zna się na rzeczy:)

a wiesz, komórki jak zawsze nie mogę znaleźć, zapodziała mi się wizytówka, ale stacjonarny jest w necie: Chmielewo, ul. 28, tel. 023 6910844 tylko jak ma coś z tego być to pytaj o Arka:P

gdzie w wawie albo okolicach zaloza mi taka konf jak mowi piotrix?
czyli :
stag 300
magic jet
eg 200
miedz 8mm

w zakladach zazwyczaj proponuja valteki i np kme gold lub inne lovato :( a jak pytam o EG200 to nikt nie zna i nie serwisuje tak samo wtryski ponoc valteki mozna naprawiac czy wyczyscic a magic jet od razu wymiana.

Co do Eg200 to miałem ten sam problem - nikt nie wiedział o co chodzi. Każdy kojarzył dystrybutora z Krakowa ale nie słyszał nic o modelu EG200... Na dzień dzisiejszy chcę sobie założyć taki właśnie zestaw jak opisujesz:
Stag300
Magicjet
EG200
miedź 8mm

znalazłem już fachowca który mi to zamontuje (gazownik z Radomia) jednak nie wiadomo jak będzie z tym reduktorem. Miał ciężkie przejścia z firmą z Krakowa i nie jest chętny do nabierania od nich towaru ponieważ nie rozpatrują na czas reklamacji i do dziś zalegają mu z pieniędzmi. Powiedział mi że bez problemu może założyć pożądany przeze mnie zestaw ale w razie jakiś problemów z EG200 będzie ciężko dochodzić swoich roszczeń... Jutro będę wiedział czy istnieje jakiś drugi dystrybutor tych reduktorów u którego nie będzie problemów z wymianą serwisową

sQun49 a ile za instalke ?? i czy sam kupujesz czesci czy on wszystko? daj namiar na goscia albo moze sie umowimy i razem pojedziemy bo ja chce zalozyc jak najszybciej ta instalke bo benzynka mnie sporo kosztuje a do Radomia mam niedaleko :)

W poniedziałek na 9ta jestem umówiony już na montaż - w końcu mam to co chciałem a nawet i więcej ponieważ będzie reduktor EG250. Koszt instalacji to 2900 oczywiście bez moich części.

Oto namiary na gościa:
ma na imię Sebastian
Radom ul. Gołębiowska 27a
tel 603254697

a ten zaklad juz robil alfy ? maja doswiadczenie ? ktos ich polecal ? :)
ten mozntaz to jest z hamownia? czy oni reguluja instalke pod pelen zakres obrotow?:)

chyba tez tam wezme tylko zeby gosciu nie spartolil:)

bmw535i89 napisał:
a ten zaklad juz robil alfy ? maja doswiadczenie ? ktos ich polecal ? :)

A Alfa to co święta krowa?? Inaczej trzeba zrobić LPG?

Ważne dla ciebie jest aby miedź była 8mm i do niej dedykowany wielozawór i zawory LPG w instalacji, mocny reduktor proponuje jak wcześniej koledzy EG200 [w razie problemów z kupnem napisz na PRIV dam ci namiar dodystrybutora, bez problemu ci podesle podobnie jak MagiJety] no i szybkie i dokladne wtryskinp. MagicJet.

Alfowskie V6 ma dlugie czasy wtrysku na wolnych obrotach ~3,5ms, sterowanie wtryskiem pełna sekwencja - najlatwiejsza opcja do zrobienia - to nie Rover czy Mazda z dotryskami, zmiana sterowania wtryskiem z sekwencji na full grup - tu masz miec dobre graty, ciśnienie z reduktora musi być stabilne z racji mocy auta, odpowiednie dysze do mocy i bedzie dzialac jak nalezy. A i niech ci dobrze butle zaloza ;] jak spartola ustawienie wielozaworu butli [w przypadku butli toroidalnej w kolo] wzgledem kierunku jazdy to przy malej ilosci gazu w butli jak dasz dobrze po butach na jakims podjezdzie nie zdziw sie ze na PB zrzuca ;]

pzdr. Grzesiek

Nigdy nie byłem w tym zakładzie ale ten chłopak zakładał gaz mojemu znajomemu w bmw318i i jak dotąd wszyscy są zadowoleni - mnie tyle wystarczy ;) Jeśli chcesz to poczekaj, w poniedziałek przepale już swoją instalację i opowiem jak to wyszło...

Alfa 166 2,5 V6

ja sie wstepnie umowilem na srode ale nie wiem czy mi sie uda pojechac.
sQun49 daj jakis tel do siebie na prv to zadzwonie i mi powiesz jak to chodzi aaa i skad jestes?

gosciu policzyl mi 3000 za instalke plus hamownia to chyba dobra cena?:)
stag 300
EG250
magic jet pojedyncze nie listwy
wielozawor i rurka miedz 8mm

Amortyzatory
Powrót