• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Gdzie z Klimą (Częstochowa i okolice)

• Autor wątku Autor wątku slip83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slip83

Guest
Muszę się wybrać na kontrolę pracy klimatyzacji przed (a właściwie już w trakcie) sezonem letnim, zrobić odgrzybianie itd... Gdzie jechać, żeby być pewnym, że pracujący tam ludzie to fachowcy a nie przypadkowi macherzy.

Nie musi to być w Częstochowie, mogą być bliskie okolice - ważne żeby profesjonalnie.

Szymon gdzieś na jesiennej, maciek mi o tym mówił, sam sie wybieram jak odbiore auto na taki sam zabieg.

niby daleko nie ma ale ciężko będzie jak trzeba będzie coś do mnie kupić i wymienić bo jak rozbiorą to pewnie znając życie trzeba będzie pół silnika rozebrać i później zostanie u nich na wieki wieków :D

Szymon gdzieś na jesiennej, maciek mi o tym mówił, sam sie wybieram jak odbiore auto na taki sam zabieg.

Tylko nie na jesienną, drogi i nieprofesjonalny zakład, w zeszłym roku nabijałem u nich na drugi dzień klima już nie działała, odwrócili kota ogonem , zadnej odpowiedzialnosci za robote nie wzieli. Odradzam ul.jesienną.

Na Głównej ( nie pamietam numeru, ale na początku jak sie minie skrzyżowanie z Jadwigi , to zaraz po prawej stronie jadąc na Opole ) słyszałem dobre opinie, kolega z pracy nabijał tam miesiąc temu i jest wszystko ok, dodatkowo po 2 tygodniach pojechał na sprawdzenie czy nigdzie nie ucieka. Cena ok 150zł.

Zajechałem na Jana Pawła II (koło BOŚ). Kiedyś już u nich robiłem - są droźsi (podobno) ale chyba lepiej zapłacić 20zł więcej ale przynajmniej pewnie...
Ceny:
- Zrzucenie i regeneracja gazu 80zł + 10zł za każde dobite 100g + ew olej 10-20zł
- Odgrzybianie/dezynfekcja instalacji 100zł

Wydaje mi się, że zabiegi były wykonywane fachowo, a patrząc po efektach to nawet bardzo. (8.5 st min temp, chłodzi od razu, nie ma dziwnych zapachów)

Witam
ostatnio miałem problem z nieszczelnym układem i gość z firmy Nordpol sobie poradził bez problemu za samą naprawę stosunkowo niewiele skasował. także mogę go naprawdę polecić.
zakład mieści się na stradomiu w sieci jest gdzieś jego stronka także złapiesz tam kontakt.
pozdrawiam

a coś blizej - sosnowiec, dabrowa? potrzebna dobra diagnoza bo cos mam nie tak ;)

Zajechałem na Jana Pawła II (koło BOŚ). Kiedyś już u nich robiłem - są droźsi (podobno) ale chyba lepiej zapłacić 20zł więcej ale przynajmniej pewnie...

W sumie to też tam u gości byłem, właściciel bardzo przyjemny człowiek, a ponieważ u mnie w grę wchodziła wymiana filtra i spawanie pękniętej rurki, co zostało na dzień dobry
wyłapane , utargowałem kilka złoty zniżki :] Polecam ten punkt z czystym sumieniem.

W Cz-wie polecam Tar Mag na Piotrkowskiej :)
Jakiś miesiąc temu robiłem tam uzupełnianie, odgrzybianie i jestem zadowolony zarówno z obsługi, jak i z ceny.

Odgrzewam trochę temat, chociaż w tym przypadku raczej ochładzam :]
Posty już trochę starsze, tak więc może pojawił się ktoś nowy w obsłudze klimy w Czewie?

PeterSKY, my robimy klime ;)

Wszystko od A do Z? Hehe głupie pytanie, znając Was to pewnie do Ż.
Pozdrówki.
Muszę podjechać zrobić mały przegląd.

Jeśli coś poważnego zawsze jeżdżę na główną, ogarnięci goście i ile powiedzą na początku tyle biorą.

Naprzeciwko Eltroxu? Słyszałem o nich dużo dobrego. Dużo znajomków do nich jeździ, nawet na nabicie. Ja wybiorę się chyba do QBY i Maćka.

W związku ze zbliżającym się sezonem letnim pozwolę sobie odświeżyć temat :-)
rzuci ktoś namiary na jakiś dobry serwis zajmujacy się klimatyzacją, mile widziany teren Będzina i okolic

Podłączam się do tematu. Poszukuję sprawdzonego zakładu, gdzie zrobię czyszczenie klimy od A do Z.

Amortyzatory
Powrót