Gdzie umieścić wlew gazu w 145?

• Autor wątku Autor wątku velpol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

velpol

Guest
Witam.
Zdecydowałem się na montaż sekwencji do mojej 145 1,4 ts z 2000 r.( konfiguracja jaką dobrałem jest mam nadzieje że optymalna: stag300, reduktor tomasetti, listwa magic jet).
Teraz zastanawiam się nad lokalizacją wlewu gazu. Nie chciałbym żeby to wyglądało jak w polonezach (wlew na kawałku blaszki pod zderzakiem) i stąd moje pytanie - gdzie najlepiej zamontować wlew w 145 i czy da się go umieścić przy wlewie benzyny ;)

jasne ze sie da

Cieszy mnie że tak sądzisz tylko zastanawiam się jak oni to zrobią bo tam nie ma jak palca włożyć a co dopiero wlew gazu ;) ale będę się upierał żeby właśnie tam to umieścili.

z tego co mi wiadomo wlew lpg w klapce od Pb jest realizowany przez przejściówkę:) Gdy chcesz zatankować Pb odkręcasz przejściówkę, odkręcasz wlew i tankujesz:) a potem znowu zakręcasz przejściówkę.

Skoro to ma być aż tak urozmaicone albo jak mówi budziol "kiszkowato wyglądało", to może umieścić go w innym miejscu? Tylko gdzie? W zderzaku? A może schować go pod tylną klapę?

ja będę robił pod klapką, kto Ci zobaczy co masz pod klapka ? Może wyglądać jak chce. Na zderzaku będzie widoczne cały czas, a pod klapka tylko w czasie tankowania :)

z przejściówką: http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/zdjecia/lpgn15/wlew2.jpg
bez: http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/zdjecia/lpgn15/wlew1.jpg
http://www.dobrzygazownicy.pl/images/gallery/wlew gazu3.JPG
http://www.dobrzygazownicy.pl/images/gallery/wlew gazu5.JPG

Oczywiście najlepiej było by go zrobić w plastiku, a jeżeli się nie da to trzeba zabezpieczyć antykorozyjnie.

Wielkie dzięki JanAR, lepszej odpowiedzi nie mogłem się spodziewać - w końcu jakieś sensowne rozwiązanie ;) Zastanawiam się tylko czy gazownicy u których będę montował instalkę dadzą sobie radę. Jakby co to ich zmuszę - moje autko i będzie po mojemu albo w ogóle nie będzie. Tak przy okazji - czy ktoś montował gaz w Siedlcach?? Z tego co czytałem na różnych forach są jednymi z lepszych na rynku i nie spotkałem się jeszcze z negatywną opinią na ich temat. Krótko mówiąc tanio i solidnie.

Witam!
Ja w mojej 145 miałem schowany wlew w zaślepce z tylu gdzie jest schowany hak, nie brudził sie wlew a raz na 350 km sie tankowało. :)
Pozdrawiam!

w zderzakach po lifcie jest taka mała zaślepka ale i tak zdecydowałem się na montaż pod klapką wlewu benzyny ze specjalną przejściówką. W ogóle nic nie widać, nie ma dziur w zderzaku ani w błotniku. Sama instalacja jest założona bardzo estetycznie i działa sprawnie. Ogólnie - polecam montaż pod klapką i cieszę się że moje największe obawy co do lpg nie ziściły się - praktycznie nie czuję różnicy jeżdżąc na gazie ;)

Jutro zrobię kilka fotek i wlewu i samej instalacji - wlew wg Twoich zaleceń za co jestem Ci bardzo wdzięczny ;)

Witam

Nie wiem czy by się dało ale może pod rejestracją widziałem taki patent w innym aucie :P ale dało rade

Pozdr

robak#21 napisał:
Nie wiem czy by się dało ale może pod rejestracją widziałem taki patent w innym aucie :P ale dało rade
ja też takie coś widziałem :) tylna rejestracja była na takich małych zawiasikach i na magnesie jak do szafki kuchennej :) na stacji benzynowej otwierasz tankujesz zamykasz i jedziesz :D

Też myślałem o takim rozwiązaniu - chciałem zamontować zawiasy ale nie miałem pomysłu jak ustabilizować ramkę żeby nie latała a tu najprostsze rozwiązanie -magnesy :)

w 146 da się tak zamontować (mam na myśli zawór pod tablicą) Sam miałem tak zrobione i jest to ciekawe rozwiązanie. Myślę, że w 145 też się da.
Pozdrawiam.
- Rafał

witam klika drobnych uwag do tej instalacji
1 sterownik musi byc zamontowany kablami do dolu to dosc wazne
2.jezeli nie sprawi ci to problemu to zaizoluj termicznie czujnik cisnienia i temperatury/ta przelotka na wezu zasilajacym z cienkimi kabelkami/
3.no i te czerwone walteki jak juz ci padna wymien na jakies porzadne magijety lub planijety cena tylko troche wyzsza
pozdrowienia

Amortyzatory
Powrót