• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Gdzie się podziały światła?

• Autor wątku Autor wątku krzysiek-lex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiek-lex

Guest
Witam. Wszystko było ok do dzisiaj.... wcieło mi światła, mijania i długie. Sprawdziłem już chyba wszystkie bezpieczniki. Może ktoś wie co jest przyczyną ?? Ewentualnie po kolei co mam dokładnie sprawdzać. Prosze o szybka odpowiedz bo samochód jest mi potrzebny na jutro...

świeci się kontrolka od postojowych (pozycyjnch) , jak próbuje przełączeyć na długie nie ma żadnej reakcji, nie świeccą sie ani żarówki ani kontrolka od drogowych. ogólnioe brak mijania i drogowych. do tej pory wszystko działało

Zakładam że żarówki są dobre. Zacznij od sprawdzenia napięcia na wtyczkach, ale mase weź z akumulatora. U mnie nie było masy i to powodowało problem

Prawdopodobnie mam uszkodzony przełącznik świateł, doszedłem do tego eliminując wszystkie prawdopodobne przyczyny. w końcu wypiołem wtyczke od tego przełącznika i podpiołem na któtko, działa ale tylko mijania, drogowe jak chciałbym komuś mrugnąć to się da, ale włączyć na stałe to już nie.Czyli do wymiany cały zestaw.... i tu nasuwa się następne pytanie: jak się go wykręca?

Najpierw musisz odkręcić poduchę (imbus 5mm).Potem odkręcić kierownicę(chyba klucz 24) ni i potem parę śrub na imbus, odpinasz kable i wyciągasz przełącznik. Nie zapomnij odłączyć akumulatora przynajmniej na 10 min przed przystąpieniem do pracy(ja zawsze czekam przynajmniej 30 min) i nie podłączać aż do poskręcania wszystkiego do kupy.

Dzięki kojut, a przy odkręceniu poduchy nie odpina sie jakiejś taśmy? bo tak ogólnie to prosty zabieg.

Amortyzatory
Powrót