• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Gdzie kupić mieszek/osłonę drążka skrzyni biegów? Trudno wymienić?

• Autor wątku Autor wątku d-wozniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

d-wozniak

Guest
Cześć,
Czy ktoś z Was wymieniał kiedyś skórzany mieszek/osłonę drążka skrzyni biegów? Czy jest to trudne? Skóra w mojej 159 wyschła i pękła (moja wina :( )
i nie wygląda to ładnie. Może wiecie, gdzie taki mieszek można kupić - allegro zawiodło, a wiadomo, że czego nie ma na allegro, to nie istnieje!
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Twój mieszek prawdopodobnie nie był ze skóry, tylko z dermy skoro pękł. Skóra nie pęka sama z siebie i z tego co pamiętam, to 159 w tamtych rocznikach nawet z tapicerką skórzaną miały dermę z zapinaniem koło gałki. Ja szyję takie rzeczy i mam z tym do czynienia na co dzień, ale trochę daleko mieszkasz, żeby się tym dobrze zająć. Te z Allegro nie są nawet takie złe, jeśli trafisz na kogoś, kto ma pojęcie i szyje to ze skóry homologowanej, typowo motoryzacyjnej (nie absorbuje wilgoci, nie odbarwia się itp). Problem jest dopiero z dopasowaniem, bo skóra jest dużo grubsza od dermy i czasem trzeba coś podpiłować lub obciąć.

Twój mieszek prawdopodobnie nie był ze skóry, tylko z dermy skoro pękł. Skóra nie pęka sama z siebie i z tego co pamiętam, to 159 w tamtych rocznikach nawet z tapicerką skórzaną miały dermę z zapinaniem koło gałki. Ja szyję takie rzeczy i mam z tym do czynienia na co dzień, ale trochę daleko mieszkasz, żeby się tym dobrze zająć. Te z Allegro nie są nawet takie złe, jeśli trafisz na kogoś, kto ma pojęcie i szyje to ze skóry homologowanej, typowo motoryzacyjnej (nie absorbuje wilgoci, nie odbarwia się itp). Problem jest dopiero z dopasowaniem, bo skóra jest dużo grubsza od dermy i czasem trzeba coś podpiłować lub obciąć.

Dzięki za uświadomienie - mieszek faktycznie jest zapinany na zatrzask. A na ile skomplikowane jest zamontowanie czegoś takiego w 159?

jeśli szukasz mieszka na biegi ze skóry to polecam ci tą Firmę - jakiś czas temu kupowałem u nich i jestem bardzo zadowolony, mój kumpel tez brał od nich, nie mieli wprawdzie mieszka do jego auta, ale przesłał im swój i uszyli mu - wygląda rewelacyjnie, zaryzykuję strwierdzenie, że nawet lepiej niż oryginał ;-) bo możesz sobie wybrać i kolor skóry i kolor nici

Amortyzatory
Powrót