Drodzy Forumowicze,
Zwracam się z prośbą o pomoc. Od pewnego czasu jestem szczęśliwym, póki co, AR 33. Czy możecie doradzić, adresy, miejsca (nie tylko w Polsce), gdzie można dorwać części do tego modelu? Gdyby jeszcze były w rozsądnych cenach...A może ktoś ma na zbyciu korektor sił hamowania? Odkupię!
Rozglądam się także za amortyzatorami na przednią oś.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki!
Nie wiem w sumie o jakie źródła części pytasz, ale zwykle jak ktoś coś ma do sprzedania to ogłasza czy to na allegro, czy na olx, sprzedajemy, itp., więc trzeba przejrzeć. Zwróciłbym uwagę na ogłoszenia z lokalizacji Bełchatów i Warszawa, jeśli aktualnie jakieś są - dwóch gości, których ja akurat kojarzę że trzymają jeszcze trochę części od 33ek. Ładnych parę lat temu ogłaszał się jeszcze gość z jakiejś miejscowości na S albo w Podlaskiem, albo Warmińsko-Mazurskiem. Nie wiem czy nie Siemiatycze... miał spory składzik kilkunastu 33ek, ale od pewnego czasu nie ma ani ogłoszeń, ani ja nie mogę sobie przypomnieć ani też namierzyć człowieka.
Co do korektora to pozwolę sobie zapytać, czy jesteś absolutnie pewien, że jest zepsuty? Tylne koła rzeczywiście blokują się jako pierwsze?
O nowych amorkach możesz zapomnieć, przynajmniej jeśli masz wersje z górną poduszką na 3 śruby. Nie wiem, czy produkowała je jakaś inna firma niż Boge/Sachs(oryginały), ale nawet dawno temu były spore problemy z ich dostępnością. Już prędzej może uda Ci się dostać gdzieś nieprodukowane żółte wkłady KONI - tańsze niż oryginały i w bonusie dostajesz regulację twardości.

Ewentualnie oni chyba mogą uruchomić produkcję pod zamówienie. Roboty z montażem dużo nie ma, a jakby co to byle mechanik powinien spokojnie ogarnąć temat. Minusy - trudno coś powiedzieć o trwałości, różne opinie słyszałem, a jednocześnie sam amorek nie wygląda na produkt najwyższych lotów. Z drugiej strony gwarancję masz.

No, ewentualnie jakaś "regeneracja", którą odradzam.