Gdzie darmowy kanał/najazd

marek230482

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6
Z uwagi że sam robię przy aucie a nie mam podnośnika czy kanału poszukuję takowego żeby skorzystać. Muszę pogmerać przy całym wydechu i niestety tego już z lewarka nie ogarnę.
Kiedyś (w latach `80- `90) było sporo takich ogólnodostępnych najazdów ale niestety jak wszystko bezpańskie w naszym kraju zostało to w większości rozkradzione.

Czy ktoś się orientuje gdzie takie są obecnie? Wrocław, okolice. Może w kierunku Oławy i okolic? Strzelina i okolic?
Z góry dzięki za info.

Elegancko. Ciekaw jestem czy wjadę obniżonym autem. Ale to nawet z mojej strony to sprawdzę. Dzięki.
Ale nie obrażę się za inne miejscówki :P
Poza tym myślę że temat się przyda innym.

Ja mam dość mocno obniżoną 147. Lekko przodem "szurneło" ale przy ostrożnym najeżdżaniu nie powinno być problemów :)

Ja się bardziej obawiam obtarcia środkiem (progami) bo 166 ma duży rozstaw osi. Ale i tak to obczaję bo muszę w końcu zajrzeć do tego wydechu. W któryś weekendzik podjadę do wrocka.

Cóż, ja znam takie jedno miejsce... u mnie w garażu:) Jak będziesz potrzebował pogrzebać, to możesz podjechać. Daleko nie masz. Ja trasę do Strzelina robię w około 40 minut zwykłym tempem. A jak będziesz miał kiedyś czas w weekend, to możemy się też w Strzelinie spotkać, bo stamtąd mam dziewczynę.

Ja też mam garaż w domu ; )

Nie wiem jedynie, czy dałbyś radę wjechać, bo mam stromy zjazd i przy mojej 147 (która wiesz, że stała jak 'koza') musiałem podkładać deski, żeby wjechać.

Ale jak coś, to możemy próbować :)

- - - Updated - - -

(kiedyś nie podłożyłem desek przy wyjeździe 156'ką Hani i zderzak wyrwałem z korzeniami ;/ :D)

Też myślę że to się przyda. Pomimo wszystko dobrze by było tu umieszczać takie miejsca. Dziękuję za prywatne anonse :P jak się nie wgramolę na te rampy to może się odezwę do kogoś kto ma dziurę w garażu :P Ale niestety barus u Ciebie odpada. Moja obecna leży jak naleśnik więc nie ma szans zjechać :)

Też myślę że to się przyda. Pomimo wszystko dobrze by było tu umieszczać takie miejsca. Dziękuję za prywatne anonse :P jak się nie wgramolę na te rampy to może się odezwę do kogoś kto ma dziurę w garażu :P Ale niestety barus u Ciebie odpada. Moja obecna leży jak naleśnik więc nie ma szans zjechać :)
Tak też myślałem :(

Ale jakby Punciak potrzebował "wsparcia", to wal śmiało :)

Wiem, że to trochę z innej beczki, ale kiedyś natknąłem się na taki adres:
http://www.autopasja24.pl/index.php?page=cennik&fb_source=message

To jest wynajem podnośnika na godziny – dość drogo, ale czasem lepiej zapłacić 60 zł/3 godziny i zrobić coś w suchym i ciepłym miejscu niż umawiać się z mechanikami albo siedzieć pod blokiem na mrozie.

W Niemczech to jest bardzo popularne – ale trudno się temu dziwić, tam cena jest ok. 8E za godzinę, to cena porównywalna do 10 zł w Polsce.

A wracając do najazdów – niestety były one likwidowane głównie z powodów środowiskowych – często okolica najazdu była cała w oleju spuszczanym z aut... Dzięki temu że garstka ludzi wylewała olej z samochodu na ziemię to większość ludzi dziś musi cierpieć... Także pamiętajcie, żeby takie miejsca pozostawiać po sobie uporządkowane, bez oleju.

Ostatnia edycja:
Strasznie drogo :P ale to zawsze jakaś opcja. Ja sobie poczekam na pogodę :P

Na Zwycięskiej? Dokładniej w którym miejscu? Mieszkam w tej okolicy, najazd tak blisko mógłby się kiedyś przydać :)

skrzyżowanie remontowane teraz na rondo, pko bp, bz wbk, kojarzysz? dalej na rogu jest sushi to naprzeciwko niego po drugiej stronie ulicy jest czarna metalowa brama (kiedyś jej nie było) a za nią ładny betonowy najazd i schodki pod niego ;)

Chyba prościej będzie jak "wbijesz pineskę" na google maps :P

I co tam komuś na działkę się wbijamy? :)

Amortyzatory
Powrót