Gaśnie po przełączeniu na GAZ

• Autor wątku Autor wątku osaalfa146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

osaalfa146

Guest
Witam
Mam sekwencje BRC, poodpaleniu samochodu i nagrzaniu silnika przelancza mi na gaz ale gdy tylko przelonczy samochod gasnie, czy ktos wie co mzoe byc przyczyna, byłem u gazownika powiedział ze trzeba wymienic centrale i koszt takiej naprawy bedzie 700zl :/ z robocizna (wiadomo, że muszą sobie zarobić na czesciach bo centrala nowka w hurtowni kosztuje 430zl) a wracjac do pytania chodzi o to czy to rzeczywiscie przyczyna może być centrala, bo może gazowni kporostu chce mne inaciagnac na koszta :x ???
Pozdrawiam

Sprawdź elektrozawór na butli, lub przy parowniku(jeżeli jest). Mialem taki sam objaw u siebie i ułamał mi się konektor przy elektrozaworze i nie puszczał gazu.

Zmien gazownika.
Do sprawdzenia:
Jak kolega wyzej 2 zawory jeden przy butli(wielozawor) i drugi przy reduktorze(elektozawor)
Co sie dzieje z cinieniem na reduktorze podczas przechodzenia na lpg
Sprawdzic wezykli podcisnienia-droga:reduktor-mapsensor-kolektor-mapsensor
Wymiana elektroniki to ostatecznoc jezeli caly uklad mechaniczny jest sprawny

Ok dzieki wielkei za rady jutro od rana jak bede mial tylk oczas wezme sie za to i sprawdze to pozdraiwam

za niskie ciśnienie w instalacji, niech Ci podkręcą trochę na reduktorze i będzie ok, u siebie miałem to samo.

No i gaz działa już :)) Wczoraj wziąłem i przeczyściłem wszystkie styki jakei się dało od LPG i juz śmiga ELEGANCKO :)) Gazownik fujara chciał mnie naciągnąć na koszta, albo po prostu się nie znał (hahaha) Chciał 700zł a ja zrobiłem to sobie za free, ehhh , trzeba sobie radzić, skoro ktoś inny nie potrafi sprawiedliwie pomóc :)

pozdrawiam

jak kolega stwierdzil objawem przelaczania naglego z gazu na benzyne jest za niska wartosc napiecia w instalacji co za tym idzie albo jest przebicie albo gdzies tego pradu brakuje

Ja mialem sytaucaje gdzie kabel zasilajacy sie urwal nei wiem jakim cudem wystarczylo go zamienic przeczyscic styki i smiga idealnie

dodatkowo zrobilem sobie bezposrednie polaczenie instalacji z Akumulatora ktore to niweluje zarozenie wahan napiecia :D

pozdro

Amortyzatory
Powrót