• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Gałka zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku destikero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

destikero

Guest
Witam szanownych klubowiczów :-)

W mojej Alfie mam niezbyt gustowną. żeby nie powiedzieć - wieśniacką, gałkę zmiany biegów. Nie jest to oryginalna gałka, lecz jakiś pseudo tuningowy wynalazek zafundowany mojej belli przez poprzedniego właściciela - Duńczyka o mało wyrobionym zmyśle estetycznym ;-)
Jest to jakiś tandetny carbon-aluminium-look, czy jakoś tak...

Mam zamiar wymienić to paskudztwo na jakąś ładną, skórzaną gałeczkę.
Przeglądałem oferty na Allegro, lecz jakoś nic ciekawego nie udało mi się znaleźć :-(

Może ktoś podrzuci mi jakiś ciekawy link??
Macie na oku jakieś sprytne gałeczki?
Jakiś sklep internetowy czy "cuś" ??

Pozdrawiam,

Paweł

gałka

powiem tak ja polecam wyroby momo. Gałka pasuje super.
Albo odrobine lepsze, moim zdaniem rozwiązanie, kupić jaką bądź głąkę i obszyc skóra wraz z mieszkiem. jA TAK ZROBIŁEM. Pozdrawiam

toca napisał:
http://cgi.ebay.co.uk/Alfa-GTV-145-146-147-147-155-166-Spider-gear-knob_W0QQitemZ170161848554QQihZ007QQcategoryZ72223QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Oj!... Nie bardzo ta gałeczka.... Nie bardzo...

dorzuciłem do aukcji z gałką nowe zdjęcie możesz sobie luknąć!

destikero napisał:
sethh1 napisał:
Ja polecam orginalną skórzaną gałkę link Allegro ułamek ceny z ASO :D
pozdr

Bardzo fajna... Elegancka i stylowa. No i oryginalna. Podoba mi się - dzięki!

Niestety ta gałka nie będzie pasować do twojej AR. Ja z aukcji jest z wersji JTD czyli z podciąganym pierścieniem biegu wstecznego.

AR_156 napisał:
Niestety ta gałka nie będzie pasować do twojej AR. Ja z aukcji jest z wersji JTD czyli z podciąganym pierścieniem biegu wstecznego.

Po czym wnioskujesz , że ta gałeczka jest do diesla ? Ja nigdzie w aukcji się tego nie doczytałem.

Ja mam tą gałek zamontowaną w swojej alfie i jest to 2.4 jtd i z podciąganym wstecznym ale gałka nie zawiera tego elementu do podciągania wiec myślę ze będzie pasowac do każdej alfy bo montowana jest ona wiadomo na wcisk! Co o tym myślicie? - jutro zrobie zdjęcie z boku.

Amortyzatory
Powrót