• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Galka drewniana 156 fl jtd

grzesb156

Nowy
Auto
Byla -156fl 1,9jtd jest 159 2.4
Ostatnio kupilem sobie kierownice drewniana do 156 fl, potrzebowal bym galke drewniana jesna 5biegow jtd, czyli podnoszony wsteczny. Wiec pytalem w serwisach sklepach i problem jest taki ze nie znaja numeru katalogowego, bo nie maja numeru nadwozia, moj na nic sie nie zda bo mam zwykla kier. Czy ktorys z kolegow ma taka Alfe z 5 biegowa skrzynia w drewnie. byl bym wdzieczny za podanie mi numeru nadwozia. Wiem ze takie byly ale bardzo malo tego jezdzi.

Ja mam taką 2,4 jtd 10V z 2000r. nr. nadwozia prześle na pw.

Do grzesb156....nie jestem pewien, czy gałka z wersji przed liftem podejdzie do tej po lifcie, lepiej daj swój numer nadwozia, to popatrzę, bo właśnie kolega przemo27 ma wersję przed liftem.

a jak nie, to ja bym spróbował jeszcze tu http://www.alfaromeo.pl/index.php?q=5656 w końcu pewnie chcesz kupić oryginał, więc niech pomogą.

Ostatnia edycja:
Wlasnie kierownica i galka po lifcie ma inny odcien duzo jasniejszy, wiec nie bedzie pasowac z tej przed lift. A na alegro widzialem tylko 6biegow, nawet dzwonilem do niego i chce wlasnie numer nadwozia, bo nie zna numeru katalog.

Popatrzyłem "na piechotę", więc według ePER'a:
gałki jasno brązowe
156048605 dotyczy 1,9 JTD 8v + kierownica sportowa
156048608 dotyczy 1,9 JTD 16V CF3 93KW/1,9 JTD 16V CF3/1,9 JTD CF3 136CV/belgia+kierownica sportowa
tylko jest jedno małe "ale" nie wiem dlaczego różne są też numery lewarka wraz z podstawą. Wygląda, że do skóry/plastiku jest inny lewarek, a do drewna inny. Na czym polega różnica nie potrafię powiedzieć, bo nie mam dostępu do tak dokładnej dokumentacji, a moje kontakty z logistyką w FAP urwały się już kilka lat temu. Jedyne co mogę przypuszczać to może chodzi o to, że jedne gałki są wciskane,a drugie nakręcane, ale to tylko moje przypuszczenia. Dlatego wcześniej napisałem Ci, żeby spróbować bezpośrednio w FAP poprzez ich stronę (linka masz w poprzednim moim poście). Obawiam się, że nawet czyjś numer nadwozia niewiele pomoże w temacie, bo zostanie kwestia lewarka, dlaczego inny?:confused:

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót