fotele w 155

Alfista

Nowy
Auto
166 JTD
tak sie zastanaiwam do czego ta regulacja z lewej strony fotela kierowcy (takie okrągłe pokrętło)?? czy moze w ogole to nie jest regulacja tylko jakas przykrywka na mocowanie podłokietnika??

tak z nudow pytanko 8)

kręcąc nim możesz zmniejszyć lub zwiększyć wybrzuszenie w dolnej części oparcia! W temprze powinieneś mieć tak samo :)

w temprze to ja mam zegarek zamiast obrotomierza i tyle z seryjnego wysposazenia dodatkowego :mrgreen:

ale fajny bajer musze sie tym pobawić 8)

Alfista napisał:
ale fajny bajer musze sie tym pobawić 8)

fajny ten bajer jak działa :P W mojej 155 niedawno sie to zepsuło i nic sie nie dzieje jak kręcę tym pokrętłem :evil: , a w temprze juz nie działało jak ją dostałem :wink:

to pewnie u mnie tez to nei działa znajac zycie ale jak bede w garazu to zobacze, moze jednak :mrgreen:

:mrgreen: to do sterowania profilu oparcia /wybrzuszenia/

u mnie również to pokrętło spełnia rolę zaślepki i dlatego się zastanawiałem... a da się to jakoś naprawić?

U mnie w 155 też nie działało i pół roku zastanawiałem się do czego służy :)

coś z tym pokrętłem jest nie tak ;//

Jak swoją 155 kupiłem to działało i wiedząc, że to pokrętło lubi sie psuć używałem delikatnie no i mimo wszystko po 2 latach sie zepsuło :lol: :lol:

Gdy oddawałem fotel z tempry do naprawy bo był wybity to przy okazji tapicer naprawił mi pokrętło bez dodatkowej dopłaty :>>>

wiec naprawić to jest pewnie łatwo tylko trzeba rozpruć oparcie hehehe

no to juz wszysko jasne u mnie tez to nie działa, ale latem zdejme obszycie i zobacze co tam sie wyhaczyło :mrgreen:

Jak to możliwe żeby prawie wszystkim nie działało !? Zwróććie uwagę iż pomiędzy skrajnymi położeniami pokrętła jest chyba z 10 pełnych obrotów i nie jest się w stanie zauważyć "naocznie" jakiegokolwiek wybrzuszania podparcia lędźwi . To trzeba poczuć siedząc na fotelu i manipulując w całym zakresie regulacji ... nacisk następuje w okolicy nerek ; a w kręcąc w drugą stronę czuje się jakgdyby zapadanie siedzenia które bardziej obejmuje ciało .
Ja też byłem ciekaw i regulowałem aż się dowiedziałem do czego służy .
Może nie trzeba będzie pruć fotela :D

no własnie siedząc sprawdzałem, cos tam delikatnie jakby bylo czuc ale wątpie czy rzeczywiscie czy mi sie wydawało bo chyba jakby dzialalo to bym nie miał wątpliwosci??

Alfista napisał:
no własnie siedząc sprawdzałem, cos tam delikatnie jakby bylo czuc ale wątpie czy rzeczywiscie czy mi sie wydawało bo chyba jakby dzialalo to bym nie miał wątpliwosci??
odczuwanie jest bardzo nikłe , właściwie dopiero jakieś 1-2 obroty pokrętła do końca czujesz że coś się wybrzusza (tak jest u mnie)

Łukasz K. napisał:
odczuwanie jest bardzo nikłe , właściwie dopiero jakieś 1-2 obroty pokrętła do końca czujesz że coś się wybrzusza (tak jest u mnie)
Zgadza się jest to niewielkie odczucie bo nie wyobrażam sobie żeby w plecy wlazła jakieś uwierające wybrzuszenie

dokladnie jest tak jak lukasz mowi .a swoja droga dopiero teraz odkryliscie te pokretla? :mrgreen:

Od samego początku wiedziałem do czego służy te pokretło 8)

piotriix napisał:
dokladnie jest tak jak lukasz mowi .a swoja droga dopiero teraz odkryliscie te pokretla? :mrgreen:

miałem dosc innej roboty przy alfie zeby sie takimi pierdołami zajmować, ale teraz wszystko naprawione to sie człowiek nudzi i wymysla co by tu jeszcze naprawić :mrgreen:

ja juz nie moge sie doczekac kiedy zaloze swiatlo w garazu .i dopiero bede zabijal nude.kobita mi walizki chyba tam wstawi

Amortyzatory
Powrót