Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag

To, co w linkach, jest z sensem napisane i jeśli nie ma błędów typo, to będzie działać. Tu jednak trzeba zadać pytanie, co właściwie chcemy osiągnąć?
Idealnym rozwiązaniem jest XP na pendrive'ie i na to legalny AD, przy czym taki pendrive podłączany byłby do różnych komputerów. I tu jest problem. XP przy zmianie komputera wykryje nowy hardware i jeśli ma drivery to się uruchomi, a następnie poprosi o aktywację w ciągu jakichś 3 dni. Załóżmy jednak, że XP zaakceptuje zmiany. Pozostaje problem AD - ten program też wylicza hardware i zmiany nie zaakceptuje.
Jakieś pomysły?

- to czegoś nie rozumiem, chcesz założyć wypożyczalnię pendriwów ?
- pytanie było: jak na win 7, viscie zainstalować AD.

- 1. rozwiązanie xp z pendriwa.
- 2. rozwiązanie na notebooku wydzielic dodatkową partycję i tam zainstalować AD.

- uruchomiłem tego xp z pendriwa, działa ale.....
- pendriwe to Patriot XT, nie za szybki.
- instalacja 6 razy wolniej, uruchomienie 3 razy wolniej.
- nie instalowałem jeszcze AD, netFrameworka.
- ja mam zainstalowane dodatkowe partycje z systemem XP, szybkie i działa.
- legalny AD na licencje na wiele stacji roboczych, nawet do 256 licencji.

Pendrive z XP wyszedł, gdy pojawiły się problemy na win7 i viście. Rozważając pendrive szukam, czy mogę mieć coś awansem, np. możliwość zmiany komputerów.
Najlepszym w tej systuacji (brak pracy na win7) jest rozwiązanie z pkt.2 - dodatkowa partycja. Jeśli już usb, to dysk twardy usb, nie pendrive.

- zainstalowałem Xp sp2 na pendriwie.
- potem frameworka, instalował sie 45 minut.
- potem AD 3.3.0.11
- jeden tylko FiatECUscan nie dał się oszukać, nie zainstalował sie.
- praca z AD jest dość szybka, nie odczuwa sie że to praca z pendriva.
- coś mi sie marzy aby jeszcze dla prób doinstalować RAM DYSK i tam przenieść instalki.

--

--

--

koledzy ja korzystam z ad na viscie i dziala bez problemu tylko ze trzeba uruchamiac jako administrator i dziala w zwykly sposob nie dalo sie wlaczyc tyle ze 3.2 sorry nie dioczytalem

Ostatnia edycja:
łatka do A.Diaga

Chłopaki - dajcie proszę gdzieś loader'ka do A.Diaga, bo z wcześniejsze linki, które publikował Bubu już nie działają.

Z góry dziękuję

- alez kolego nie siejcie defetyzm, link działa i to wcale nie z powodu powodzi.
- skończyłem ściągać StarGate Universe i ten plik poleciał w 15 sekund.
- cos tam antywirus marudził , coś po drodze wyciął ale link działa.

re

to może ja nie szukałem we właściwym miejscu jeśli tak mea culpa - czy to miało być na stronie 26-ej ?
Proszę o wskazówki

R_e_b_e_l

Powiedzcie mi czy po zakupie licencji fiatecuscana można zrobić kalibrację selespeeda w 147?Czy lepiej może alfadiaga kupić.
Szlag mnie trafia bo za cholerę nie mogę alfadiaga zainstaolwać na 7

Mi chodzi o pełną wersję

Można zrobić kalibrację Selespeeda. Zarejestrowaną wersją 2.2 robiłem w Stilo Abarth. Jest poprawa i to spora. W menu widzę że obsługuje 147/GTA, 156/GTA Selespeed.

Zarejstrowana to kupiona?
Ja tą darmową kalibrację sprzegła zrobiłem ale ciekawią mnie biegi.A do sterownika 2.1 v6 156 jest już okienko ? B nie było.

- w nowszej wersji 2.2.1 reg nie ma jeszcze obsługi M2.1 , tylko ME3.1

Kliknij na wersję 3.2 gta;) przy sterowniku 2.1

a jak zarejestrować?

Czy to będzie głupie jeśli zapytam jak skonfigurować AD żeby się uruchamiał.
Zmieniłem kabelek vag bo poprzedni mi zaginął i do nowego musiałlem nowe stery podać co teraz skutkuje problemem z otwarciem zbawiennego programu alfadiag.
Wiem że gdzieś jest szczegółowy opis bubu321 ale z całym szacunkiem mamy ponad sto już stron w tym wątku.
Może ktoś pamięta która strona albo powtórzy KWP i resztę bo bubu321 to pewnie ma już dosyć.
Mam nadzieję że to nie wina chińskiego kabelka.

Amortyzatory
Powrót