Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag

Krótko, reasumując który program jest lepszy? mi głównie chodzi o diagnostykę i może jakieś podstawowe ustawienie.. no na razie o diagnostykę.. który program lepszy? łatwiejszy w obsłudze?
Alfadiag? czy może ten FiatEcuScan czy może Unidiag?

I kolejne pytanie, czy lepiej zainwestować i kupić taki kabelek:
http://allegro.pl/item1007816048_interfejs_fiat_alfa_romeo_lancia_airbag_abs_silnik.html
czy w zupełności wystarczy taki tanioszek?
http://allegro.pl/item1001045813_vag_com_409_pl_kkl_usb_obd2_24h_diagnostyka_obdii.html
Mam 156 2.4 JTD z 1998

Też mam taki silnik jak ty i używam fiatecuscana za jego pomocą zdiagnozujesz:
-silnik
-ABS
-AIRBAG
Alfadiagiem i Unidiagiem jednocześnie tych 3 rzeczy nie zdiagnozujesz(chyba)
w sumie nie używałem Alfadiagu a to raczej najlepszy program do naszych Belli.

Co do kabla kup ten droższy gdyż jest on juz przerobiony do diagnostyki ABS i AIRBAG(ten tańszy trzeba przerobić) więc będziesz miał już narzędzie do pełnej diagnostyki auta.

Jeżeli posiadasz lutownice i kiedyś tam bawiłeś sie nią to czy za 40 zł nie dasz rady sam przerobic kabelka bo one tak naprawde sa taki same ????

Jeżeli posiadasz lutownice i kiedyś tam bawiłeś sie nią to czy za 40 zł nie dasz rady sam przerobic kabelka bo one tak naprawde sa taki same ????

taa lutownicę mam :) i potrafię się nią posługiwać :) a po krótce na czym polega przeróbka? tzn wyłącznik na obudowie coś zwierał? rozłączał?

Ostatnio zakupilem sobie kabelek to diagnostyki i tutaj koledzy mam prosbe czy ktorys z was moze mi podsunac stronke skad moge sciaganc alfadiaga i unidiaga i dac jakies wskazowki odnosnie tych programow głownie mi chodzi o wykasowanie błedu airbag z gory dziekuje i pzdr

Ostatnia edycja:
Żeby wykasować błedy aitbagu i abs musisz miec przerobiony kabel.
W tym temacie był już podawane linki do tych programów. Ewentualnie zerknij w google :)

Ostatnio zakupilem sobie kabelek to diagnostyki i tutaj koledzy mam prosbe czy ktorys z was moze mi podsunac stronke skad moge sciaganc alfadiaga i unidiaga i dac jakies wskazowki odnosnie tych programow głownie mi chodzi o wykasowanie błedu airbag z gory dziekuje i pzdr

Podłączam się do prośby kolegi: czy ktoś może wrzucić Alfadiaga (najlepiej z crackiem) i Unidiaga. W temacie ani w googleach nic nie mogę znaleźć:mad:

A czy komuś udało się uruchomić AD na Viscie?? Jak uruchamiam loadera to wyświetla się błąd programu, jak normalną instalkę 3.1 to "odmowa dostępu". Instalka 3.3 startuje bez problemu.

Czy ktoś próbował uruchomić całą procedurę z AD 3.3.0.11 na Viście lub W7 w trybie zgodności z XP?.
Prawy myszy w program > Właściwości > Zgodność > i dalej już widać co trzeba zrobić.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś próbował uruchomić AD na Viście lub W7 w trybie zgodności z XP?.
Prawy myszy w program > Właściwości > Zgodność > i dalej już widać co trzeba zrobić.

Nic nie daje:( Sam próbuje uruchomić AD na Viscie i jak narazie bezskutecznie. Próbowałem nawet zainstalować XP na wirtualnej maszynie ale wyskakuje komunikat że "Nie można uruchomić na wirtualnej maszynie". Jedynie co znalazłem jeszcze to jakiś XP bootujący się z pendriva, mam nadzieję że tam da się normalnie uruchomić AD.
Jeszcze może sam Alfadiag na Viscie by poszedł bo okienko do wpisania kodu wyskakuje jak uruchomie jako admin, ale loadera nie mogę uruchomić a przyklejenie kodu nic nie daje.
Instalka wersji demo 3.3 normalnie startuje.

Jak z pendriva, to nie przypadkiem PE? Czy na XP PE będziesz mógł wrzucić netFramework, bez tego ani rusz.

Jak z pendriva, to nie przypadkiem PE? Czy na XP PE będziesz mógł wrzucić netFramework, bez tego ani rusz.

Nie wiem dopiero jak zainstaluje ti zobacze czy da się wrzucić netFramework. mam wersję miniXp bootowalną z płyty i tam się nie daje wrzucić frameworka.

- sa dwie metody instalacji systemu z xp.
- pierwsza to instalacja od nowa na pendrive, link tutaj
( nie sprawdzałem , mam link tylko jako informację )
--
http://walendowski.com/2009/02/19/instalacja-windows-xp-z-usb-pendrive-a-karty-pamieci-flash/
- druga metoda to tzw. Boot from USB/Firewire HD without BIOS support, Fake Signature Method
- ale metoda ta wymaga wczesniejszego zainstalowania systemu na HDd i przeniesienie całego systemu na pendrive.
- te metode testowałem ale bez alfadiaga.
--
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=21242&st=122

Ostatnia edycja:
Pierwsza metoda dotyczy instalacji XP z pendrive'a. Artykuł opisuje, jak przenieść pakiety instalacyjne XP na pendrive, by póżniej instalować XP na komputerach bez konieczności korzystania z płyt instalacyjnych. Czyli szybka instalacja XP z napędu zewnętrznego, z dodanymi ewentualnie dodatkowymi driverami. Ale to nam nic nie daje.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót