• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Felgi Stalowe

Varrels

Nowy
Auto
[156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99
Niestety zdarzył się mały wypadek. Skrzywiłem brzeg felgi i teraz nie trzyma Ciśnienia. Postanowiłem zakupić nową Felgę Stalową. Zajeżdżam do serwisu ogumienia i mówię ze chce kupić Felgę R14 na rozstaw 4x98. Pani sprawdziła w katalogu ze moja Alfa powinna mieć 15 Calowe Felgi. Jakie wy macie???

R14 była w 1.4.

R14 mam fabrycznie. Jak będziesz kupował felge to pamiętaj o Et.

Piter a pamiętasz może ET??? słyszałem ze felgi można dopasować z Fiata???

Ostatnia edycja:
Ja sprawdzane miałem w katalogu i napisane było ze od 95r do 01r był 15 calowe felgi. NO nic dziękuje za ET i temat można chyba uważać za zamknięty.

J dziękuje za ET
ale z tego co widzę to nikt ci nie podał ET felgi stalowej do 145 więc za co dziękujesz ?
podane masz tylko szerokośći
a ET jakoś nie widzę :)
na pewno coś koło 40 ( ale czy 37,5 czy 41,5 czy jeszcze inaczej to nie wiem )

Ostatnia edycja:
Dokładnie, znajomy też ma w 14" ET43. I tak jak pisali poprzednicy 14" były w silnikach do 1.8 (czasami 1.8 TS mają 14, czasem 15), QV, ti i JTD mają 15" ze względu na mocniejsze hamulce = większą tarczę. Nie wiem tylko jak z 2,0 TD..

Amortyzatory
Powrót