• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] felgi aluminiowe

chetnie i do swojej bym takie założył :) na allegro sa jeszcze troche inne wzory ale styl ogolnie podobny :D na bank fajnie by wygladaly :)

sa stronki gdzie jest pokazana fura i mozna przymierzać :)
ja do czarnych nie jestem przekonany , w nocy ich wogle nie widac nie beda błyszczec w sztucznym swietle :D do tego tanie nie sa

Wzór ciekawy i do ciemnej 155 będzie pasował.

Jeśli chodzi o kształt to SUPER, ale wydaje mi się, że do czerwonej blachy lepiej pasowałby srebrny kolor. Chodzi o kontrast ten czarny nie bedzie się tak odznaczał, jak srebrny - za bardzo będzie sie zlewał z całą resztą. Jeśli nie chcesz srebrnych - poszukaj takich które są wprawdzie pomalowane na czarno, ale nie w całości :)

Jeśli chodzi o kształt to SUPER, ale wydaje mi się, że do czerwonej blachy lepiej pasowałby srebrny kolor. Chodzi o kontrast ten czarny nie bedzie się tak odznaczał, jak srebrny - za bardzo będzie sie zlewał z całą resztą. Jeśli nie chcesz srebrnych - poszukaj takich które są wprawdzie pomalowane na czarno, ale nie w całości :)

Moim zdaniem czarne fele i czerwona blacha to genialne połączenie. Rozumiem, ze gdyby lakier był również czarny mogłoby to sie komuś nie podobać. Ostatnio widziałem przepiękną czerwoną 155 z na czarnych alusach tych dedykowanych pięcioramiennych, od razu się zakochałem.

Byłem już kilka razy w sklepie i ciągle te czarne przyciągają mój wzrok też mi się cholernie podobają

momo sa fajniejsze z firmy. czarne z wygladu - kiedys byla 155ka na autoscout 24 z takim wzorem felg przepiekna!!! a moze znajdziesz jakis zaklad ktory sprzedaje i montuje aluminiowe felgi zaplacisz pare groszy i Ci przymierza?

Moim zdaniem czarne fele i czerwona blacha to genialne połączenie. Rozumiem, ze gdyby lakier był również czarny mogłoby to sie komuś nie podobać. Ostatnio widziałem przepiękną czerwoną 155 z na czarnych alusach tych dedykowanych pięcioramiennych, od razu się zakochałem.

Racja!!! czarne fele i czerwona lub biala bella.... MIODZIO!!!!

Nie no felgi mega:) no i zdecydowanie 16 tyle ze oponki dużo droższe będa :)

Na tak mysle tylko o 16 kach . w sklepie nie moge oderwać od nich oczu :) tylko kapselek muszę jakoś wpasować Alfoski

a moze stare azev A do czerwonej 155 poszukaj.. moim zdaniem sylwetka 155 nie pasuje do kilku cienkich ramion jakie mają te czarne felgi..

mnie sie kiedys takie połączenie kolorów jak nizej sie marzyło..

Fele fajniutkie. Też chorowałem na podobne. Ale kiedyś zobaczyłem w realu jak się prezentowały w czarnym Passacie -tym b4 czy jakoś tak, i czar prysł. Troche mnie ten czerwony rant raził w oczy. Z drugiej strony fela jest do autek sportowych a od passata bardziej sportowa jest drezyna...
Ja wybrałbym zupełnie czarne.

Ostatnia edycja:
wg mnie momo sa ladniejsze ale proponowalbym po prostu zrobic zdziecie samoch i wklejke felg sprawdzic ktore ladniej beda wygladaly (o ile nie ma opcji zalozenia w realu) i wtedy podjecie decyzji

Moim skromnym zdaniem te srebrne pasowałyby lepiej do Twojego bolidu - nie podobają mi się jedynie te napisy znajdujące się na rantach obręczy. Jest to oczywiście moja subiektywna opinia - zrobisz, jak będzisz uważał. Jeśli bardziej podobają Ci się te czarne to bierz czarne, jednak proponował bym Ci poprzymierzać wirtualnie i czarne i srebrne zanim ostatecznie zdecydujesz.

Mnie osobiście podobaja sie jeszcze takie:
http://www.alufelgi.pl/index.php?pa...roduct_id=308&option=com_virtuemart&Itemid=39
lub takie
http://www.alufelgi.pl/index.php?pa...roduct_id=310&option=com_virtuemart&Itemid=39

Do czarnych nie jestem przekonany nie tylko ze względów wkomponowania w całość, ale również ze względów praktycznych, gdyż każde uderzenie kamienia oraz demontaż ciężarków służących do wyważania koła może powodować uszkodzenie powłoki lakierniczej to samo w pogłębieniach otworów w których chowają się łby śrub mocujących koło.

Tak na koniec zapytam, czy moja bestia prezentowałaby sie równie okazale na czarnych felgach, jak na tych srebrnych?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót