• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Falowanie obrotów 1,9jtdm 170kucy

• Autor wątku Autor wątku xdj1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

xdj1

Nowy
Auto
AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd
Siemka, od kilku dni mam dziwny objaw. Rano lub po dłuższym postoju ( np. po 8 godzinach jak wychodzę z pracy) mam falowanie obrotów widoczne na obrotomierzu. Poza tym słychać to i czuć wibracje. Po krótkim czasie to ustępuje. Nie ma różnicy czy klima jest włączona czy nie. Wskazówka obrotomierz faluje z amplituda ok 50 do 100 obrotów/min. Co to moze być i jak to usunąć?? Help.

To falowanie może byc spowodowane kłopotami z dawkowaniem paliwa, a na to z kolei wpływ może mieć program

Najdziwniejsze jest to, ze te falowanie pojawił się dwa dni temu a AR GTmam juz 6 miesięcy. A moze to wina paliwa GTL by Shell ???

Raczej na pewno nie -ja jeżdże tylko na shellu, a auto też mam zawirusowane. To kwestia ciśnienia na listwie wtryskowej, więc albo pompa, albo regulator, albo lejący wtryskiwacz

No nie strasz mnie, autko ma 58000km przebiegu oryginalnego, a poza tym lejący wtrysk, czy coś z listwa to może być tylko chwile po odpaleniu a potem wszystko oki??

No to zacznij od standartowego odłączenia przepływomierza

Nie dawno w Auto Swiecie byl podobny temat.
Moze to byc niesprawny zawór wolnych obrotów (inaczej nazywany silniczkiem krokowym).

wczoraj wracając do domu dobrze dałem jej w palnik, no i dziś rano idealne równe obroty:) - zobaczymy co inne dni pokarzą.

a jeżeli chodzi o silniczek krokowy to wydaje mi sie ze tylko benzynki to mają - ale mogę się mylić.

Amortyzatory
Powrót