ernest159
Nowy
- Auto
- były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti
Witajcie. Oto moja nowa bella - 159 2.4 JTDm o mocy 200 koni
z roku 2006
Po sprzedaniu pierwszej belli ( dla przypomnienia 159 1.9 JTDm 8V 2008r ), długo szukałem następnej belli. Przemierzyłem setki kilometrów, obejrzałem kilka " laleczek" i " igiełek"
, straciłem dużo czasu i pieniędzy i wreszcie pojawiło się światełko w tunelu - pojawiło się ogłoszenie czarnej belli. Na pierwszy rzut oka na zdjęcia i po rozmowie z właścicielem komisu - ok,więc pomyślałem że ostatni raz pojadę obejrzeć w Polsce samochód, a że nie było daleko - 60 km , więc kilka godzin po ukazaniu się ogłoszenia byłem w komisie. Oczywiście standardowo poprosiłem kolegów - specjalistów od blacharstwa, lakiernictwa, diagnostyki komputerowej o pomoc w kupnie samochodu. Na początku byłem sceptycznie nastawiony na samochód z Włoch ( w trakcie poszukiwań belli oglądałem "igiełki" z Włoch), ale po obejrzeniu dokładnym samochodu okazało się że tylko maska jest powtórnie polakierowana - czujnik lakieru pokazywał 250 mikrometrów. Oczywiście lakier nadaje się już do polerki ale jest bezwypadkowa, a to jest najważniejsze. Diagnostyka komputerowa nie wykazała większych uchybień - normalne ślady eksploatacji. Środek brudny ale nie zniszczony. Więc zdecydowałem że będzie moja
.
Właściciel komisu powiedział że to pierwsza 159 którą wziął, i nigdy by się nie spodziewał tak szybkiej ( 24h po wyjeździe z lory) sprzedaży Alfy, kupił ją tylko dlatego że nie była rozbita i miał wolne miejsce na lorze.
Po przyprowadzeniu Belli do jej nowego domu od razu dostała nowy rozrząd, olej ( 6 litrów Selenii WR PE ) i filtry.Czeka ją też niedługo duża polerka, pranie i odświeżanie środka. Oto kilka zdjęć :

Po sprzedaniu pierwszej belli ( dla przypomnienia 159 1.9 JTDm 8V 2008r ), długo szukałem następnej belli. Przemierzyłem setki kilometrów, obejrzałem kilka " laleczek" i " igiełek"
Właściciel komisu powiedział że to pierwsza 159 którą wziął, i nigdy by się nie spodziewał tak szybkiej ( 24h po wyjeździe z lory) sprzedaży Alfy, kupił ją tylko dlatego że nie była rozbita i miał wolne miejsce na lorze.
Po przyprowadzeniu Belli do jej nowego domu od razu dostała nowy rozrząd, olej ( 6 litrów Selenii WR PE ) i filtry.Czeka ją też niedługo duża polerka, pranie i odświeżanie środka. Oto kilka zdjęć :

Załączniki
Ostatnia edycja: