Emblemat tyl

• Autor wątku Autor wątku Kasper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasper

Guest
Mam pytanie do doswiadczonych Alfisti, poniewaz ja wlascicielem 156 jestem od wczoraj a juz jakis Kut... urwal mi znaczek z klapy bagaznika. Tak sobie wlasnie ogladam na allegro i zastanawiam czy wymiana polega tylko na wcisnieciu bolca na swoje miejsce?
Drugie pytanie jest natomiast takie czy mi sie wydaje czy znaczki sa w 2 roznych wersjach? (srebrna i zlota obwodka)?

Mam pytanie do doswiadczonych Alfisti, poniewaz ja wlascicielem 156 jestem od wczoraj a juz jakis Kut... urwal mi znaczek z klapy bagaznika. Tak sobie wlasnie ogladam na allegro i zastanawiam czy wymiana polega tylko na wcisnieciu bolca na swoje miejsce?
Drugie pytanie jest natomiast takie czy mi sie wydaje czy znaczki sa w 2 roznych wersjach? (srebrna i zlota obwodka)?

Wersji jest co najmniej 3 na tylną klapę. Inne są znaczki na zamek, inne na klapę bez zamka i też różniły się w zależności od roczników i wersji rynkowej. Nie napisałeś, czy masz zamek w klapie, czy tylko sam emblemat.

Ukradziono Ci razem z klapką, czy tylko emblemat blaszany? W każdym bądź razie, taki logo Ci jest potrzebne. http://www.allegro.pl/item793227373_alfa_romeo_nowy_znak_modelu_tylny_logo_firmowe.html

Jeśli masz tą klapkę, a ukradli Ci tylko logo (w co wątpię..) to kombinuj z samą blaszką, ale zdobycie takiej blaszki jest raczej mało prawdopodobne, bo u mnie np był ona klejona i odklejenie jej z innej klapki jest mało możliwe bez pokrzywienia. Poza tym samo założenie zaślepki zamka też nie jest łatwe, bo ten bolec jest od środka zabezpieczony zawleczką.

Ostatnia edycja:
156

Kolego masz urwany emblemat ? Jesli chcesz wymienic na nowy to kupujesz z allegro taki wlasnie jak z tego linka i otwierasz klape bagaznika , demontujesz dywanik z klapy i od srodka dochodzisz do emblematu ( kurde nie wiem jak Ci to wytlumaczyc ) bo on tam jest zabezpieczony , zdejmujesz srubokretem zawleczke i tam potem jest gumka , sprezynka i wlasnie zakladzasz gumke i sprezynke na nowy emblemat i zabezpieczasz zawleczka . Dojscie jest straszne uwazaj zeby ci zaden element nie wpadl w klape bo bedziesz mial problem , mi wpadla gumka ale naszczescie mialem druga .

Dzieki wielkie. Juz zamowilem i bede sie trudzil jak przyjdzie. Zastanawialem sie czy nie wziac od razu wiecej skoro 3 godziny po tym jak kupilem auto juz go nie bylo.
Masz racje - jak gumka spadnie to jest problem. ;)
Pozdr.

Wersji jest co najmniej 3 na tylną klapę. Inne są znaczki na zamek, inne na klapę bez zamka i też różniły się w zależności od roczników i wersji rynkowej.

Jeżeli chodzi o wersje logo to proszę o rozwinięcie tematu i jakieś źródło takich informacji

Amortyzatory
Powrót