• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

emblemat i grill

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
Pozdrawiam
Chciałem odczepić emblemat z grilla swojej 156 czy ktoś wie jak to zrobić??
I żeby nie zakładać nowego wątku mam jeszcze pytanie czy ktośpodkładał siatke jakąś inną na tą czarną kratkę grilla?? Bo myślałem o takiej alla tuningowej.
Pozdrawiam Borys

W 166 jest przyklejony, trzeba delikatnie podważać śrubokrętem na około. W 156 powinno być tak samo...

nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!

musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac :D ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !! :D

wszystko poszlo by latwiej tylko po co dali te dwa bolce,mogli przeciesz to wlosi przykleic...ech tylko zycie czlowiekowi utrudniaja.powodzenia

Z ust mi to wyjąłeś konrado tylko że ja pomyślałem że mógłby wtedy sam odpadać

Konrado napisał:
Korczu a jak by Ci zajebali taki emblemat to bys dopiero klal dlaczego on bolcow nie mial tylko na kleju byl ;]]

Nie kracz bo mi dwa dni temu z klapy zapierdzielili znaczek alfy ;)

arturo napisał:
Nie kracz bo mi dwa dni temu z klapy zapierdzielili znaczek alfy ;)

Tylko po co takiemu #$%^@$#% znaczek bez bolca??? Przecież musiał go co najmniej urwać, czy tam ułamać...

Korczu napisał:
nie bedzie to latwe ! ja wymienialem kiedys taki emblemat w 156 i troszke sie nameczylem!

musisz odkrecic caly grill z maski 3 sruby,potem sciagnac obudowe czarna wewnetrzna z tego gilla i ukarze ci sie mocowanie tekoz emblematu czyli 2 bolce ktore za skurw.... nie chca wyjsc i trzeba je mlotkiem wystukac :D ,a jesli to nie pomorze to podwarzyc sam emblemat na grillu! trzeba uzyc sily !! :D

Zrobiłem dokładnie tak samo i to najlepszy sposób. Mój emblemat był bardzo zniszczony iszedł na straty. Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem. W jego miejsce nowy z Alfy 147.
Tak a'propos, kupiłem na Allegro, ale w Eperze emblemat ze 147 jest znacznie tańszy niż ze 156 a pasuje. :D

cysio napisał:
Oprócz tych dwóch bolców był on dodatkowo przyklejony. Potraktowałem go bardzo konkretnie - wiertakra, przewierciłem w 2 miejscach i podważyłem śrubokrętem.

no fakt byl jeszcze przyklejony :D

znaczki

napewno bedzie pasował od 147 do 156???
A jak w ogole jest różnica w cenie???
Pozdrawiam

hmmm to wy macie na bolce a ja w swojej mam przykrecony od spodu dlaczego tak ? :? a co do kradziez to dzis mi zaje&ali moze nie emblemat ale nakretki z wentylkow 2szt. to juz lekka przesada ;]

Amortyzatory
Powrót