Elektryczne szyby w 33

• Autor wątku Autor wątku bassman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bassman

Guest
Wczoraj wieczorem zamykalem szybke od strony kierowcy i chyba troche za dlugo nacisnalem przycisk zamykania - efekt takie ze sie zamknela ale ani drgnie teraz (nie otwiera nie zamyka), czyzbym spalil silnik w drzwiach, moze ktos rozbieral tapicerke drzwi?
Chcialbym sie dowiedziec gdzie sa zaczepy zeby nic nie popsuc. Moze ktos wie czy sa tam wylaczniki krancowe co uniemozliwiaja prace silniczka poza zakresem zasiegu szyby (mnie sie wydaje ze ich zapomnieli zastosowac...) albo jakis termik zabezpieczajacy uklad.
Dla uwagi druga szyba dziala, ale boje sie dluzej przytrymac przycisk, bezpieczniki sa oddzielne na szyby czy jeden na caly uklad?
Pozdrawiam.

a padał u Ciebie deszcz?? Jezeli padał albo było bardzo wilgotno to jest sytuacja ze uszczelki zassały mokrą szybę.... W tym układzie opuszczania szyby nie ma ograniczników.

Wieczorna rosa raczej mogla byc, ale nie sadze ze jest mozliwosc zeby to az w takim stopniu przytrzymalo szybe.
Czy ktos wie gdzie sa zaczepy i jak sie zdejmuje boczki z drzwi?

Dzieki, sie zastosuje, tapicere wypinac paluchami :mrgreen: czy uzyc jakiejs linijki albo klina?

Załączniki

• DSC06163.jpg
    DSC06163.jpg
    150.2 KB · Wyświetleń: 20
  • DSC06160.jpg
    DSC06160.jpg
    100.3 KB · Wyświetleń: 17
  • DSC06156.jpg
    DSC06156.jpg
    94.3 KB · Wyświetleń: 20
Dobrze ze wymienialne :roll: bo jak by nie to balbym sie a tak to powinienem dac rade - z elektryka na bank sobie poradze, ale wolalbym niczego nie zniszczyc po drodze :mrgreen:

Spalić sie napewno nie spalił ja też czasem dłużej przytrzymam i jest ok. Jak byś chciał pomoc przy ściąganiu tapicerki to mów :)

Załączniki

• 20140528_142534.jpg
    20140528_142534.jpg
    113.5 KB · Wyświetleń: 48
Aha, czyli wyglada na to ze mu szczotki przylapalo...
Czy ktos wie jak jest tam z bezpiecznikami? Jeden na oba okna czy oddzielnie sa pozabezpieczane?

Załączniki

• 20140703_164718.jpg
    20140703_164718.jpg
    106.2 KB · Wyświetleń: 5
  • 2004 Maserati Quattroporte silnik 1024x768_901.jpg
    2004 Maserati Quattroporte silnik 1024x768_901.jpg
    188.8 KB · Wyświetleń: 2
  • 0003C6OHGKIUR92H-C116-F4.jpg
    0003C6OHGKIUR92H-C116-F4.jpg
    53.6 KB · Wyświetleń: 0
  • SAM_3096.jpg
    SAM_3096.jpg
    146.1 KB · Wyświetleń: 0
  • SAM_3020.jpg
    SAM_3020.jpg
    69.4 KB · Wyświetleń: 1
Ja mam 1 bezpiecznik 25 A i jest on nad nogami z przekaźnikiem.

Szkoda, jakby byly 2 to moze oddzielnie by bylo na okna. :roll:

Ja bym całkowicie wyciągnął ten silniczek i sprawdził na sucho może być też mechanizm podnoszenia i opuszczanie szyb uszkodzony.

Sie na bank sprawdzi, jak juz rozmontuje drzwi to zamek oczyszcze i centrala sprawdze - co by na pikobelo banglalo :mrgreen:

Zobacz te manuale co dałem na forum tam gdzieś było jak wyciąga się.

Podłokietnik ma 3 albo 4 śruby. Wypinasz włącznik od szyb(ta kostke). A potem placami bezproblemu bedziesz mógł odpiąć tapicerke. Ona jest na takich spinkach jak w Polonezie. Dobrze jest tez odkrecic ten trójkącik przy lusterku.

Wieczorna rosa raczej mogla byc, ale nie sadze ze jest mozliwosc zeby to az w takim stopniu przytrzymalo szybe.
A jednak. U mnie było to wielokrotnie. Raz w nocy wyjechałem właśnie po takie rosie. Opuscilem szybe zeby lusterko przetrzeć i nie podniosłem. Przez cale miasto jechalemz opuszczona szyba. Jak dojechalem do domu to juz było ok. Fizyki nie oszukasz :D

Dziwnym trafem nie dzialalo az do wczoraj, ale kiedy juz szedlem z narzedziami do Alfy by rozbroic drzwi to zadzialalo :mrgreen: glupia sprawa, bo nie chcialbym by m,i sie jeszcze to kiedys przytrafilo.
Wybadam jak mocno to zalezy od wilgoci, ja mysle ze kapie tam na silnik i jakiec przebicie sie tworzy.

bassman napisał:
Dziwnym trafem nie dzialalo az do wczoraj, ale kiedy juz szedlem z narzedziami do Alfy by rozbroic drzwi to zadzialalo :mrgreen:
Wysztraszyła się :P ja jeszcze bynajmniej nie miałem takiego proglemu.

He he, spoko to zajecie na weekend juz mam.
Tak na marginesie to drzwi w 33 maja otwory zeby woda w nich sie nie gromadzila?
Jak tak to w ktorych miejscach sa zebym wiedzial gdzie szukac, w razie by ich nie bylo.
Bo z woda w furtkach jezdzic to bym nie chcial. :mrgreen:

bassman napisał:
He he, spoko to zajecie na weekend juz mam.
Tak na marginesie to drzwi w 33 maja otwory zeby woda w nich sie nie gromadzila?
Jak tak to w ktorych miejscach sa zebym wiedzial gdzie szukac, w razie by ich nie bylo.
Bo z woda w furtkach jezdzic to bym nie chcial. :mrgreen:
Są na dole drzwi :) poszukaj w drzwiach są takie 2 i może też masz tam rdze :)

Amortyzatory
Powrót