• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Elastyczny łącznik

• Autor wątku Autor wątku Gino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gino

Guest
Czy po wymianie łącznika ukł. wydechowego należy zrobić adaptację ECU i czy możliwe jest, że po jego wymianie mam podwyższone obroty silnika. Ciężko schodzi z obrotów tzn. trzyma 1100 po dłuższej chwili spada na ok 950 i czasami zafaluje? Łącznik został wymieniony mimo, że był szczelny ponieważ ,,grzechotał" w środku i dzwoniło na wolnych obrotach:confused:

witam!!!
nie musisz robić żadnej adaptacji.taka naprawa nie ingeruje w elektronikę auta.

czy podczas całego zabiegu wspawania łącznika (zakładam że wymieniałeś sam łącznik a nie całą rurę,czyli został wspawany) był rozłączony akumulator?

ja nic takiego jak adaptacja nie robiłem ( czyli to samo co na AC )

Ostatnia edycja:
witam!!!
nie musisz robić żadnej adaptacji.taka naprawa nie ingeruje w elektronikę auta.

czy podczas całego zabiegu wspawania łącznika (zakładam że wymieniałeś sam łącznik a nie całą rurę,czyli został wspawany) był rozłączony akumulator?
Wspawany tylko łącznik a akumulator fizycznie nie odłączają jak kiedyś tylko mają takie urządzenie z klemami i zamykają obwód na akumulatorze więc wszystko ok. Dzięki za odpowiedzi rozumiem, że łącznik ten to faktyczne łącze układu i tyle.A czy ,,martwa" sonda może być przyczyną moich objawów?

Odgrzebie temat żeby nie zakładać nowego.
Chce wymienić łącznik elastyczny wydechu. Pamięta ktoś wymiary? Kilka miesięcy temu jak miałem auto na podnośniku to mierzyłem, ale nie jestem pewien, kojarzy mi się 60x200mm. Możecie potwierdzić?

2.4 JTD 100kW

Witam, widzę że kilu panów jak nie większość wymieniała już swój łącznik elastyczny. Mam do was takie pytanko czy przy wymianie łącznika potrzebne są jakieś uszczelki do tłumnika bo nie chciał bym po rozebraniu tłumnika i wspawaniu łącznika biegać do sklepu za uszczelkami, wole je na wszelki wypadek kupić przed.

Witam, widzę że kilu panów jak nie większość wymieniała już swój łącznik elastyczny. Mam do was takie pytanko czy przy wymianie łącznika potrzebne są jakieś uszczelki do tłumnika bo nie chciał bym po rozebraniu tłumnika i wspawaniu łącznika biegać do sklepu za uszczelkami, wole je na wszelki wypadek kupić przed.

mozesz dac stare i posmarowac pasta chyba ze wolisz dac calkiem nowe to kup

Amortyzatory
Powrót