[GTV] "Efekt wow" w AR Gtv

mati232

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gtv
Witam, jakiś czas temu skończyła się w mojej alfie rzeźba związana ze zmianą silnika. Można powiedzieć, że mechanicznie wszystko bangla. Nie mniej jednak przez całe to zamieszanie, autko strasznie się zaniedbało w środku, stąd mam kilka pytań.[emoji2] Autko ostatnio wróciło od lakiernika, więc przyszedł czas na doprowadzenie środka do użytku.
~ Główny kłopot sprawia mi strasznie zajechana podsufitka, której barwę przydałoby się zmienić. Myślałem, że ja pomalować na kolor ciemno szary. Bawił się ktoś w to? Jak to wygląda? Czy w warunkach domowych jestem w stanie zrobić to tak, aby to wyglądało hmmm.... schludnie?
~ Inny kłopot mam w kluczykiem, który aż dziwne że jeszcze nie rozsypał się w rękach. Autko było kupione w średniej, żeby nie powiedzieć złej kondycji. Kluczyk jest po prostu połamany, posklejany na szybko. Czy jest możliwość zakupu gdzieś obudowy kluczyka?
~ Brzydki zapach z wnętrza oraz wentylacji/klimatyzacji. Nie ma co się rozpisywać, zbliża się wiosna, a że środka jedzie starymi skarpetami.
~ Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na dopranie jasnej tapicerki na podłodze? Od tego całego zamieszania z silnikiem i licznych "prób" czy wszystko działa, strasznie się zabrudziła. Obecnie kolor wykładziny z jasno szarego zmienił się w okolicach kierowcy na prawie czarny.

Poniżej fotka jak wygląda nowy silniczek ;)

uploadfromtaptalk1456211923221.jpg

co do części sanitarnej-temat przerobiony przeze mnie:
- w sklepie Komfort ( te od dywanów) można za symboliczną złotówkę wypożyczyć odkurzacz ( warunkiem jest zakupienie u nich środka piorącego). odkurzacze mają wymienne końcówki, więc nie ma problemu z dotarciem do zakamarków. nie próbowałem tego na podsufitce ale może...
tak więc potrzebny jest ciepły i wietrzny dzień, 2 godziny roboty, parę godzin schnięcia i spoko. no chyba że wolisz wersję bardziej ręczną, to zwykły płyn do mycia dywanów, miska, trzepiemy za przeproszeniem pianę i jedziemy. na bananowej ale dośc przyszarzałej wykładzinie w Spiderze wyszło bardzo OK

2.4 w GTV ?? To tak samo dziwny pomysł jak JTD w coupe :D pewne auta diesle smierdzieć nie powinny :)

Nie słyszałem, że można wypożyczyć odkurzacz z Komfortu, ale muszę się tam zakręcić jak zrobi sie cieplej. Próbował ktoś może ozonowania? Podobno pomaga w pozbyciu się przykrego zapachu z wentylacji?

Oj tam od razu nie powinny, każdy rzeźbi w swoim budżecie, a zbiera się porównywalnie do 2,0 TB

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
No to mamy drugie Gran Traktorre Veloce w Polsce :D

Może i z wąsem, ale jednak unikat :D Prawdziwa rzeźba ma się dopiero wkrótce zacząć.

Tym silnikiem raczej zrobisz efekt bleeeeee. Jak można do takiej sylwetki pchać diesla? Jednak ludzie nie myślą.

Spokojnie, każdy jeździ tym na co go stać :D szczerze wolę JTD niż Twin Sparka

Bardzo możliwe, silnik był w opłakanym stanie.

Hmmm po kolei.... na początku turbina, później overboost, kable, świecę, później wyciek oleju. Po tych naprawach autko dalej szarpalo i nie jechało, a skończyła się ba tym, że przekręcił się rozrząd, i nie było sprężania na 2 garach, więc się poddaliśmy....

masz ten silnik kompletny z osprzętem, wiązką elektryczną i ECU>?|

Sprzedałem go właśnie ostatnio

Panowie, nie sprzeczajcie się, TwinSpark ma aspiracje na JTD, wystarczy posłuchać wersji z padającym wariatorem:D Kiedyś mnie wyśmiał koleś z tdi, że mam diesela w sportowym aucie:D zgasiłem go tym ze do odcięcia nawet nie zadymił, perfekcyjna włoska robota hehe

Dokładnie, odbieglismy od tematu troszkę ;)

2.4 w GTV ?? To tak samo dziwny pomysł jak JTD w coupe :D pewne auta diesle smierdzieć nie powinny :)
Może i nie powinny, ale patrz jak jest teraz do wszystkiego się Diesle ładuje w Europie i zapewne gdyby GTV było teraz robione miało by taki motor pod maską, wtedy to było nie do przyjęcia.
A tak w ogóle to ten silnik elegancko w komorze wygląda :cool:

Amortyzatory
Powrót