• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dziwny gwizd i utrata mocy

• Autor wątku Autor wątku sir_dominic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sir_dominic

Guest
Hej

Jestem swiezym posiadaczem alfy 147 t-spark lusso 1,6 , wlasnie przychodzi mi sie zmierzyc z pierwszym problemem, mam nadzieje ze ktos z was juz sie z nim mierzyl i moze mi cos podpowiedziec.

Na 1,2 i 3 biegu podczas rozpedzania samochodu slychac dziwny gwizd, gwizd zanika po chwili ale jak juz wrzucam na 4 to gwizd jest niemal ciagly (nie nie to nie turbo :):)

Jednoczesnie zaobserwowalem calkowita utrate mocy, caly czas moge jechac ale silnik mi daje moc jakby byl 1,1 pojemnosc.

Pobiezne przejzenie internetu mowi mi podwojny katalizator z przodu do wymiany, jakies sugestie??

dzieki

Sprawdziłeś wszystkie rury i połączenia od turbo pod względem szczelności?

Mam to samo lecz bez spadku mocy. Świst jak jakieś turbo. Niestety nikt nie ma pojęcia co to może być... Na razie tak jeżdżę.

Na 1,2 i 3 biegu podczas rozpedzania samochodu slychac dziwny gwizd, gwizd zanika po chwili ale jak juz wrzucam na 4 to gwizd jest niemal ciagly (nie nie to nie turbo

Jednoczesnie zaobserwowalem calkowita utrate mocy, caly czas moge jechac ale silnik mi daje moc jakby byl 1,1 pojemnosc.

może hałasować któraś z rolek lub łożyska w alternatorze i sprężarce od klimatyzacji.
jeśli chodzi o utratę mocy proponuję ci zrobić najpierw diagnozę komputerową,ja bym stawiał na uszkodzony przepływomierz.

napisz więcej o swojej alfie,rok produkcji,przebieg,itd...

Amortyzatory
Powrót