• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dziwne zachowanie kontrolki kierunkowskazu.

• Autor wątku Autor wątku ponton26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

ponton26

Guest
Witam, dzisiaj odebrałem moją Alfę od sprzedawcy i okazuje się że kontrolka prawego kierunkowskaza mryga bardzo szybko tak jak by sygnalizowała przepaloną żarówkę lewa mryga normalnie. Po przzejżeniu żarówek okazuje sie że wszystkie świecą. I tu pojawia się a moze to w Alfie jakieś normalne pytanie co to może być?? Czy ktoś ma pomysł a moze to w Alfie normalne i sygnalizuje w ten sposób jakiś błąd?? może przerywacz jest uszkodzony no nie wiem

To i ja się podepnę pod temat.
U mnie mianowicie lewa strzałka na tablicy z zegarami mruga bardzo blado.Prawa normalnie.
A jak włącze awaryjne to obie nawet nie mrugają na desce.
Na zewnątrz wszystko w porządku (kierunki, awaryjne).

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Marcin

A przekaźnik? Może spróbujcie, jeśli macie możliwość podmienić na dobry i zobaczcie co się będzie działo.

Jak wróci do normy to usterka wykryta jak nie szukanie dalej...

Pzdr

Ja mam to samo z tym szybkim miganiem , ale u mnie pojawia się to co jakiś czas, narazie wszystko gra więc czekam aż padnie zupełnie , ale stawiam na przekaźnik tylko zastanawiam się czy przerywacz od kontrolki na desce jest ten sam co obsługuje żarówkę kierunkowskazu, Bo częstotliwość migania kierunkowskazu jest prawidłowa .

Dzisiaj znalazłem trochę czasu i posprawdzałem resztę oświetlenia w aucie i okazuje się, że nie mam jednego światła długiego wlaśnie po tej stronie gdzie kontrolka mruga szybciej. Jutro albo pojutrze podjadę wymienie i zobaczymy czy to to.

Ponton26 daj znać jak po zmianie, choć nie bardzo chce mi się wierzyć że to jest przyczyną.

Może to dziwne i nielogiczne ale u mnie (coprawda w 145) kontrolka lewego kierunkowskazu zaczęła szybko mrugać- okazało się,że spaliła się żaróweczka pozycyjnych po tej właśnie stronie...

Tak to dziwne , ale u mnie jest to samo też nie świeci postojówka przednia z tej strony.

Amortyzatory
Powrót