• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dziwne trzeszczenie z przodu

• Autor wątku Autor wątku Przemo1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

Przemo1982

Guest
Witam wszystkich!!
Od wczoraj jestem szcześliwym posiadaczem Alfy 156 1.8. Biorąc samochód wiedziałem ze musze wyeliminować skrzypienie z przodu. Wymieniłem zawieszenie łączniki wachacze itp itd ale dalej skrzypi. W serwisie powiedzieli mi ze to moze byc cos z zawieszeniem silnika i ze to poduszka moze o cos obcierać.
Proszę o radę, czy mieliście podobny problem??
Pozdrawiam i zyczę wszystkim Wesółych Świąt

u mnie jak jest zimno i jak silnik nie jest rozgrzany to też właśnie skrzypi, ale potem problem znika, sam też nie wiem co to :roll:

CEHU napisał:
u mnie jak jest zimno i jak silnik nie jest rozgrzany to też właśnie skrzypi, ale potem problem znika, sam też nie wiem co to :roll:

To samo mam, ale bardzo cihce i na garbach tylko słychać, zawieszenie nowe.

Przemo1982 napisał:
Wymieniłem zawieszenie łączniki wachacze itp itd ale dalej skrzypi.
Gumy stabilizatora, amortyzatory, też?
Napisz konkretnie co wymieniłeś i na elementy jakich firm.

Mnie zgrzytały z przodu wahacze dolne, sworznie konkretnie.

Skrzypi na postoju przy kręceniu kołami? A może tylko na poprzecznych nierównościach? Przy małych, czy przy dużych prędkościach? Napisz więcej konkretów.

Przemo1982, na przyszłość radzę korzystać z opcji szukaj były już całe poematy napisane w temacie skrzypiącego zawieszenia :mrgreen:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót