• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dzis kupiłem Alfe 147-pytanie o zmiane przodu

• Autor wątku Autor wątku mario78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mario78

Guest
Witajcie alfomaniacy.Mam na imie Mariusz i mieszkam w Poznaniu.
Dziś kupiłem 147 z lekko rozbitym przodem z przed liftingu,(2004r)i tu moje pytanie ,czy przy okazji kupna częsci pasowałby przód od po liftingowej 147?
Wiem ze musze kupić maske zderzak,lampy ,ale czy błotniki?

Doradzcie czy to woóle ma sens czy poroniony pomysł.? 8)

Pozdro

Dwa dni i cisza-wy nie wiecie ,czy co?
Troche liczyłem na was bo gdzie mozna znaleść odpowiec na takie pytanie jak nie na forum.
Podrawcie sie bo nie wiem jakie części kupić,a Alfa stoi w warsztacie :wink:

marcins737 napisał:
błotniki , lampy , maska , zderzak , pas przedni , scudetto

czy jest sens ?? wszystko zależy czy nowa Ci się podoba i o ile więcej zapłacisz za poliftingowe części

Dzięki za odzew.

Tak po lifcie podoba mi sie bardziej,częsci troche drozsze to fakt ,tylko po co znieniać pas przedni ,i co to jest scudetto?

czyli rozumiem ze to nie jest problem,wszystko będzie pasować. :?:

marcins737 napisał:
pas przedni - inne mocowania reflektorów

scudetto - hmm celowo tak napisałem :D ...jako świerzo upieczony alfista musisz wiedzieć
że charakterystyczny grill w AR nazywa się scudetto :wink:

Na 99pro wiedziałem ,ze chodzi o ta tarcze :) dzięki maska,lampy,pas ,juz zamówione,szukam reszty

Pozdrawiam

marcins737 napisał:
i chyba kierunki boczne te w błotniki o ile dobrze pamiętam

handlarz mówił jeszcze o belce ,która ma się znajdowac pod pasem przednim,ponoć jest bardziej wypukła ,pod nowy zdezak-wiesz cos o tym :?:

Marcins737. Masz fioła na punkcie tych bocznych orginalnych kierunków :)
Ale jak ma być lift, to niech będzie pełny.:)

Ja ma być pełny lift to jeszcze wypadało by wymienić tylna klapę :D Tylne światełka są trochę inne.

TYł zostawie tak jak jest.
W srodku jest pięknie,-czerwona skóra,choc jej kolor taki przybrudzony :P
Silniczek troche mały 1.6-musze poczytać o nim o tych wariatorach,i innych,mam nadzieje ze moj egzemplarz obali mit o awaryjnosci modelu. :cry:

Chyba ze macie jakies uwagi co do tego silnika ,czy opisy usterek to prosze nie krępujcie sie. :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót