Dymi przy odpalaniu??????????

• Autor wątku Autor wątku Radek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Radek

Guest
Witam wszystkich pojawił sie problem.Mianowicie jak jest zimny silnik przy odpalaniu zadymi.Silnik 1.8TS.73ts.km..Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.Pozdrawiam Radek :( :(

Temat stary jak świat a problem jeden : Uszczelniacze zaworów do wymiany

Jak niebieski to tak jak napisał kolega ciagnie olej przez uszczelniacze. Jak biały to prawdopodobnie masz wodę w paliwie - bo płynu chłodzącego ci raczej w układzie nie ubywa?

masz lpg? a paliwko masz pewne ? moze kupiles jakies uzdatniane olejem opalowym.uszczelniacze tak nagle to nie puszczaja oleju .nie masz problemu z plynem chlodzacym? np grzeje ci sie silnik wywala plyn przez zbiorniczek.rano przed odpaleniem odkrec korek od plynu i odpal i zobacz na niuch czy nie czuc spalin ze zbiorniczka

zdziba napisał:
To mogą być uszczelniacze ,lub uszczelka pod głowicą
To również może być para która skropliła sie w układzie wydechowym :P

jak dymi tylko przez chwile a nie ubywa ci ze zbiornika wyrównwczego to para która skropliła sie w układzie wydechowym przez noc ja mam tak samo jak po nocy go odpale

Witm dziś sprawdzilem świece te mniejsze są w oplakanym stanie. Jakie zadanie one mają??Poz.Radek

Pomocnicze dopalenie mieszanki te świece z reguły są platynowe czyli drogie na 100 tys km ( czegoś też się nauczyłem dzieki alfaholikom :D )

Amortyzatory
Powrót