• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Dwa Pytania

vtunerek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM 1994r. :)
Witam! Mam problem posiadam Alfę 155 1.7 T.S 8v 1994r. a wiec tak czasem mam tak że tak szarpie mi autem że nie da się jechać a za chwile jest dobrze i później za jakiś czas znowu szarpie i tak w kółko. Co to może być.
I mam jeszcze jedno pytanko czy wie ktoś jak jest z tym naciąganie łańcuszka w alfie 1.7 T.S 8v czy potrzebny jest jakiś klucz specjalny i czy trzeba go z odpowiednią siłą naciągnąć proszę o info z góry dzięki

Szarpanie -układ zapłonu lub wtryskiwacz
Naciąganie łańcucha - nie potrzeba specjalnego klucza

nie odkręcasz tylko luzujesz klucz nie specjalny ale na gimnastykować się będziesz musiał. Wiesz wogóle która to śrubka , łańcuch brzęczy?

Niewiem która to śrubka i właśnie brzęczy troszkę i tak jakby tarł gdzieś

Odkreć sobie lape silnika i odrazu bedzie widac śrubke na klucz 13, popusc ja troszke popchaj auto na biegu 4 czy tam 5 z kilka metrow i dokrec srube i lape i juz :)

ja zawsze robiłem bez odkręcania łapy potrzebne małe ręce:D

hehe stary wcale nie takie zgrabne ale uparłem się że zrobię w ten sposób i zrobiłem :p co przy tym ujów na wstawiałem to się nie mówi:D

Dzisaj szukałem tej śruby i nie mogę jej znaleść gdzie ona dokładnie jest

pod łapa silnika jakoś mówie odkreć ta lape i bedziesz miał jak na dłoni ja na klucz 13 jest ...

Górne mocowanie silnika ( łapa) od strony napedu rozrzadu

Witam!
Czy to jest ta śruba od naciągania tego łańcucha bo nie chcę nic popsuć to wolę się upewnić

Tak to jest ta śruba , pamietaj że trzeba ją tylko poluzować nie odkręcić bo wypadnie do srodka silnika nakretka i wtedy nie bedzie jak skęcić tej śruby

A jak odkręce łapę tą łapę górną to mi silnik nie spadnie??

A ona niebyła do końca dokręcona czy tak musi być?? Czy ja trzeba dokręcić do końca

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót