• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dorabianie kluczyka 156

• Autor wątku Autor wątku pedro_krk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pedro_krk

Guest
Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??

Witam
Widzę, że nikt koledze nie odpisał, może dlatego, że nowy kluczyk można dorobić tylko w ASO? Ja też*mam problem z kluczykiem, tylko trochę inny. Mam tylko jeden kluczyk, w kiepskim stanie zresztą. Postanowiłem wymienić gumkę bo przycisk raz otwierał auto, raz nie. Wyciągnąłem gumkę, a wraz z nią wypadł ten malutki biały przycisk... No i teraz już*w ogóle auta nie mogę otworzyć pilotem. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić najmniejszym kosztem?

Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??

też miałem taki problem,ze ten mikrowyłacznik sie rozleciał.Podeszłem do sklepu elektronicznego,zakupiłem przełącznik(jak najpodobniejszy do oryginału bo taki sam chyba może byc ciezko kupic przynajmniej w rzeszowie),wlutowałem i działał bez problemu.

Witam
Wyciągnąłem gumkę, a wraz z nią wypadł ten malutki biały przycisk... No i teraz już*w ogóle auta nie mogę otworzyć pilotem. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić najmniejszym kosztem?
podbij do jakiegoś elektronika i jak nic nie zepsułeś to powinien to ogarnąć

Dzięki, będę działał, mam nadzieję, że się uda, bo płacić 800 zł za kluczyk w ASO z takiego głupiego powodu nie mam zamiaru...

Miałem ten sam problem, jeden kluczyk ogólnie w kiepskim stanie popękana gumka, drugi całkiem się już rozleciał, a gumki brakuje mu od początku...albo gdzieś zgubiłem...
W każdym razie, odlutowałem taki przycisk z czytnika kart sim do telefonów, przygotowałem dwa kabelki cienkie takie jak od słuchawek, tylko krótkie i zlutowałem z przyciskiem, który w sumie pasuje i działa wszystko super...
Więc polecam takie rozwiązanie.

p.s. Jeżeli chodzi o dorobienie to chyba mamy problem gdyż pytałem już w bardzo wielu punktach i nigdzie nie ma takiej możliwości więc pozostaje chyba aso, a to chyba kosztuje 500zł za sztukę.

Witam! A ja zrobiłem tak z oryginalnych kluczyków wyciągnąłem chipy i zakupiłem centralny zamek z kluczykami scyzorykami ( we Wrocławiu koszt 65 zł) . Do pilotów zamontowałem chipy , w punkcie dorabiania kluczy dorobiłem groty (koszt 20 zł ) , znajomy elektryk zamontował to cudo i śmiga super. Koszt całości operacji ok 100 zł .

Amortyzatory
Powrót