dolot do obudowy filtra powietrza

• Autor wątku Autor wątku phantomek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

phantomek

Guest
Witam,

sprawa wyglada tak,
przy obudowie filtra powietrza (silnik 2.5) jest w jego bocznej sciance dziura, zeby powietrze sobie wpadało :) z tego co tam widze, to powinna byc tam chyba zamontowana jakas rurka dolotowa, cos co by kierowalo powietrze do filtra. Mam racje czy nie? Bo ja nie posiadam takiego czegos, a jak chcialem kupic u jednego kolesia, to mi 2 razy przyslal takie cos, ale zle, chyba od innego silnika.
Czy ktos by mogl mi opisac jak to ma wygladac, i w ktorą strone jest skierowane (z ktorej strony) zasysa powietrze??:) najlepiej jakby ktos mial zdjęcia tego :)
u mnie w okolicy nie ma zadnej 2.5 wiec nie za bardzo mam jak to zobaczyc :)

z gory dzieki za pomoc

A po co ci orginalne??
Wez kawalek izolowanej termicznie rury i wlóż w otwor a 2 koniec skieruj tam gdzie wpada zimne powietrze np wlot w atrapie zderzaka.
To ci da lepsze efekty niz orginalne czesci.

Ale czy nic sie nie bedzie dzialo jak będzie tam zasysał wode ? bo jak skieruje to do kierunku jazdy to tak sie moze dziac

z tego co pamietam to ta rurka ma byc w błotniku przynajmniej tak jest w 19 jtd i idzie w gore bo filtr jest na samym dole

A w ePERZE patrzyłeś , może to jest przyczyna dławienia i pływania wolnych obrotów silnika ?

na 100 % to nie jest przyczyna dlawienia i plywajace obroty. tytaj mozliwosci sa / silnik krokowy zasyfiony. przeplywka .tps i co jest dosc charakterystyczne dla v6 ch.... paliwo . przynajmniej z paliwem sam tak mialem .zatankuje w orlenie dupa... jak na schelu wszystko ok. i jeszcze cos ciekawego na orlenowskim to mam takie male przydlawienie jak delikatnie dodaje gazy z dolnych obrotow a im gorsze paliwo tym mocniej go przydusza ,natomiast na b.dobrym paliwie jest ok, i podobnie z plywajacymi obrotami

Amortyzatory
Powrót