• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Dolot 2.0 TS 16v

Auto
156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM
Witam!

Jako, że moja puszka filtra powietrza jest uszkodzona (ma pourywane gwinty i nie da się jej otworzyć...) to cały czas chodzi mi po głowie coś w stylu stożka/airbox'a. Bo w sumie, mam dobre umiejscowienie puszki, za reflektorem, zimne powietrze jest i daleko od silnika. Może ktoś potrafi coś doradzić, co lepiej a co nie i na co uważać. Spodobał mi się pomysł airbox'a, choć ciut droższy to jednak wydaje się trwalszy (nie mam osłony pod silnikiem i syf leci). Tak więc liczę na sugestie: mogę wydać max 300/400zł, ale jeżeli będzie warto.

Pozdrowionka i z góry dzięki za pomoc,
GrzesiuŻar

Czy napewno pourywane? Te 2 wkręty w obudowie wcale nie wychodzą (podnoszą się) podczas wykręcania. Sam byłem zdziwiony.

No też tak kombinowałem, ale raczej nie, bo nie czuć różnicy w sile kręcenia nawet po kilkunastu pełnych obrotach w jedną i drugą stronę... A śruby są schowane w takich zagłębieniach, że nie mam jak chwycić kombinerkami... I trzeba będzie chyba rozwiercić..

Jest jeszcze trzeci wkręt, sprawdź w manualu. A te dwie nie wychodza z tych zagłębień i włsnie nie wiadomo kiedy są odkręcone.

Amortyzatory
Powrót