• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

dobry warsztat Katowice i okolice-poszukiwany

filonada

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 2.0 16V TS Quadrifoglio. 1999
i dobrzy fachowcy od Alf...proszę o info sprawdzonych warsztatów w których wiedzą co w Alfach gra/lub nie :) Katowice, Siemianowice, Czeladź, Sosnowiec, Chorzów. dzieki z góry za pomoc

pozdrawiam

a od kiedy te miasta leżą na DŚ ? :P

I konkretnie jakich fachowcow Ci potrzeba?

a Dąbrowa Górnicza pasuje ??

jejku pomyliłam sie ale juz mnie przekierowali:p
moze byc Dąbrowa G.

ja wymieniałem rozrząd u siebie w v-ce w katowicach na ulicy Chromika 5a (501 721 801, 501 721 781). kiedyś ktoś ich tu polecał i pojechałem tam w sumie w ciemno, ale jak wjechałem na plac to już wiedziałem, że jestem wśród "swoich", bo stały prawie same alfy. rozrząd wymienili bez problemu, a nie jest to prosta sprawa w v6. teraz planuje tam jechać na wymianę sprzęgła.

jeszcze jeden warsztat o którym słyszałem to italauto na roździeńskiego 188 (516 023 530, 508 313 999, 603 326 405). rozmawiałem z nimi i widać, że też mają pojęcie o alfach, ale nic u nich nie robiłem.

Alfa Tur Bytom POLECAM w 100% serwisuje tam od 4 lat ,za to wystrzegaj sie Ganinexu:/ raz mnie wystawili i więcej tam nie wróciłem

Pzdr

i dobrzy fachowcy od Alf...proszę o info sprawdzonych warsztatów w których wiedzą co w Alfach gra/lub nie :) Katowice, Siemianowice, Czeladź, Sosnowiec, Chorzów. dzieki z góry za pomoc

pozdrawiam

mogę polecic serwis ITALAUTO na rozdzieńskiego, nie spotkałem się jeszcze ze złą opinią o nim,
ja tam robiłem parę podstawowych rzeczy po kupnie auta:
wymiana rozrządu z wariatorem i pompą wody,
wymiana olejów silnik, skrzynia, filtry
poza tym obejrzeli całe auto i powiedzieli co jeszcze do zrobienia jest

AUTOPORT na Chromika też godny polecenia

już gdzieś to wcześniej pisałam ale polecam serwis Fiat Auto Hit w Mysłowicach na ul.Mickiewicza :) chłopcy naprawdę znają się na rzeczy i co najważniejsze nie zedrą z człowieka ostatniego grosza :) jak się da coś zrobić bez wymiany na nowe to robią :) seriwsuję tam 3 samochody ---> swoją 147-kę, 146-kę i Seicento

Koledzy, a jak z cenami w powyższych warsztatach?

Ja mam do wymiany prawe wachacze etc. i szukam fachowca, który dobrze i tanio się tym zajmie.

Ja właśnie dzisiaj oddałem auto do italauto w katowicach - dlaczego ?
szukając po forach i pytając znajomych to wybor padł właśnie na ten warsztat, dobre opinie i fachowość mechanków, raczej polecali bo nikt się nie zawiodł.
Jak będzie gdy odbiorę auto napewno dam znać

Ano musiałem wymienić gumy stabilizatora przod , olej no i zbierzność a w warunkach garażowych bez kanału albo podnośnika nie dałbym rady. Zaraz jade alfe odebrać, zrobimy małe testy i zobaczymy.

No i jest już ze mną moja alfa, troche pojeżdziłem posprawdzałem czy wszystko w porządku , w autku cisza. Panowie z italauto się postarali, bylo szybko i cena przystępna, także polecam.

oczywiście, miałem do wymiany to co pisałem wcześniej, zapłaciłem 360 zł za wszystko myślę że cena jest dobra, bo jak wcześniej pojechałem śię rozeznac do mechanika (w tychach) za samą wymiane gum stabilizatora zaśpiewał mi 400 zł, u kolejnego cena bardzo zbliżona (choc z miny jaką zobaczyłem to chyba nie miał pojęcia jak to zrobić).
Myślę że wybor był jednoznaczny - italauto - z nazwy juz wiadomo czym się zajmują.
Na miejscu już miejwięcej się umowiłem na wymianę rozrządu (250zł) w tym temacie jeszcze nie wiem czyto dużo czy nie ?

Amortyzatory
Powrót