• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Długi zimowy postój

currahee

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.
Jako, że mam od niedawna drugie auto Alfę wstawiłem do garażu i nie jeżdżę nią zimą (głównie ze względu na sól, błocko i syf na drogach). Nurtuje mnie tylko kwestia jak o takie auto dbać. Np. czy przepalać co jakiś czas czy lepiej niech stoi do lepszej pogody a wtedy się będzie można gdzieś przejechać. Druga sprawa to zamek i alarm, teraz mam normalnie zamknięte auto z pilota i włączony alarm ale zastanawiam się czy po dłuższym czasie nie osłabi to akumulatora. Mówiąc krótko co należy zrobić aby Alfa spokojnie przezimowała i nie było kłopotu na wiosnę?

Przepal ją,przynajmiej raz na tydzien,niech sobie pochodzi 15-20 min,przy okazji podładuje sie tez troche akumulator.

Instrukcja prawdę Ci powie :) (swoją drogą ostatnio sobie przeglądałem i fajnie jest napisana, duzo czynności opisane, tylko czasem nie wiadomo, co autor miał na myśli, za to duzo więcej czynności polecają zrobić samodielnie, a nie: "aby uzupełnić płyn do spryskiwacza lub ciśnienie w oponach zwróć się do autoryzowanego serwisu") :D

22.jpg

23.jpg

Ok, dzięki to będę przepalał (zresztą do tej pory tak robiłem :P) i wyjeżdżał chociaż z garażu, zawsze to koła się przynajmniej obrócą ;).

Amortyzatory
Powrót