• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

demontaż turba 2,4 JTD?

• Autor wątku Autor wątku armo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

armo

Nowy
Auto
166 2,4JTD
czy ktoś z kolegów demontował samodzielnie turbo w 2,4 JTD, czy są z tym jakieś problemy?

Dołączam się do pytania kolegi bo właśnie zamierzam się za to zabrac, także prosimy o podpowiedzi.
pozdrawiam

Ja ma to za sobą, odkręciłem kolektor od głowicy, bo odkręcenie turba od kolektora będzie prawie niewykonalne bo bardzo ciężko dojść z kluczem, i na dole łączenie z wydechem trzy nakrętki, przewód doprowadzający i spustowy oleju, grube rury od filtra powietrza i do ic,warto też tą stalową rurkę recyrkulacji biegnącą od kolektora wydechowego do przepustnicy odkręcić od kolektora dolotowego a nie od wydechowego, u mnie były bardzo zapieczone nakrętki, i razem z kolektorem turbo do góry, powodzenia

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót