Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Piszę o tej części na której jest ta poducha podłokietnika. Jak to odkręcisz to wyjdzie Ci plastik na którym podłokietnik jest usadowiony, ten na którym sobie "jeździ" i można regulować. Samej "poduchy" nie wyciągniesz, jest ona przytwierdzona do tego plastiku takimi jakby nitami plastikowymi.
Rozumiem, dzięki serdeleczne - przy okazji, nie wiesz, czy jak rozwiercę te nity, bo do tapicerowania muszę mieć samą "poduchę", to da się to później jakoś przymocować z powrotem?
Nie mam pojęcia, pewnie trzeba będzie ogarnąć jakieś małe wkręty, chociaż nie wiem jak wygląda ta poducha od tak jakby drugiej strony, czy jest się w co wkręcić. Ja lakierowałem plastiki w całym tunelu, bo chciałem je odświeżyć, ale na to akurat patentu nie znalazłem, nie chciałem tego połamać i później nieposkładać
A, czym lakierowałeś, bo ja jestem na etapie odświeżenia wnętrza, ale planowałem oklejać, bo ta fabryczna farba, schodzi i usuwanie tego goowna trochę mnie zniechęca do lakierowania, ale jakbyś miał jakiś sposób, to zapodaj może i ja skorzystam
Robiłem próby i lakierowałem bollem do zderzaków plastikowych i lakierem z obi do plasitków. O wiele lepiej wygląda boll. Wybacza więcej "błędów" amatora. Trzeba bardzo dokładnie doczyścić powierzchnie z tej gumy (ja robiłem to domestosem mega ładnie schodzi ta guma) a następnie 2x papier scierny, odtłuszczanie i boll. Efekt na prawdę mnie zadowala, zrobiłem tak baaardzo dużo plasitków w środku.
Dzięki za wskazówki, spróbuję jednak najpierw oklejania, bo okleiłem już panel środkowy i bardzo mi się to podoba, do tego dojdą skórzane mieszki, gałka biegów i kierownica, a więc wszystko będzie się komponować w skórze.
Gdyby ktoś chciał zdemontować samą tę podnoszoną część to wystarczy odkręcić dwie śrubki, na torx 20, które widać po podniesieniu całości podnoszonej części
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.