• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czyżby rozwiazanie proglemu parowania szyb??..

Auto
Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT
Prawie kazdy z nas narzeka na parowanie szyb w naszych bellach podczeas deszczu i nie tylko podczas deszczu ( 3 chuchające osoby w wilgotny wieczor i widocznosci brak). Ja chyba w koncu znalazlem cos co pomoze .. sa to chysteczki zapobiegajace zaparowywaniu. Niestey nie mialem wielu okazji przetestowac ich ale raz a porzadnie mi wystarczyl.

Jechalem ostatnio w totalna burze i przy max nawiewie nawet przez dolna czesc szyby nie dalo rady nic zobaczyc. Przetarlem szybe tym owym wynalazkiem i jak reką odjął. jedynie w tych miejscach gdzie nie dojechalem sciereczka szyby byly zaparowane reszta szyby poprostu prefek. Przejechalem tak moze w te burze jeszcze z 10 minut i wszystko bylo ciagle oki. Po tym jak sie burza skonczyla nie mialem wiecej mozliwosci testu sciereczki , ale mi wystarczy ze przynajmniej na jedna burze by starczyly... koszt niewielki bo bodajrze kolo 3 pln a nawet zycie moze uratowac ....

z checia dokladnie byl napisal gdzie to kupic i wstawil skana opakowania ale nie wiem czy moge (jakas reklama labo cos) .. wiec jesli mozna to uswiadomcie mnie :)

Można zareklamować, podobno co nam nie zaszkodzi to nas wzmocni (jakoś tak???) :P

też mam problem podczas większych ulew z parowaniem szyb :x na początku myślałem ze to przez zapchany filtr kabinowy ale po wymianie na nowy nic sie nie zmieniło :!:

Wczoraj kupiłem jakiś płyn w spreju który ma zapobiegać parowaniu no ale jeszcze nie miałem czasu sprawdzić czy skutkuje

uzywalem takie cos tylko ze do czyszczenia szyb wewnatrz.nie wiedzialem ,ze i takie ma zastosowanie

Zauwazyłem, że b. dużo wilgoci kumuluje podsufitka.-
(pod warstwą materiału jest tam gąbka).

A ja włączam klimę i nic mi nie paruje, a chusteczkami se wycieram ..................................
lusterka zewn.

Ferrari-1 napisał:
A ja włączam klimę i nic mi nie paruje, a chusteczkami se wycieram ..................................
lusterka zewn.
Robię tak samo

Amortyzatory
Powrót