• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czyszczenie plastikow.

Lesio

Nowy
Auto
Subaru Forester XT, Mini Countryman CS
Mam problem z plastikami na drzwiach w mojej Alfie 146. Od jakiegos czasu na boczkach drzwi tych plastikowych po wyczyszczeniu pojawia sie bialy nalot. Nie wiem co to byc moze to juz z uplywu czasu i wieku Alfki. Dlatego mam pytanie czym konserwujecie ewentualnie czym czyscicie czarne elementy wnetrza.

tak tylko to dziala na chwile tez to u siebie przerabiam trzeba cos opatentowac w swoim wczesniejszym samochodzie pomalowalem sprayem matowym ale alfy mi troche szkoda

Lesio napisał:
Mam problem z plastikami na drzwiach w mojej Alfie 146. Od jakiegos czasu na boczkach drzwi tych plastikowych po wyczyszczeniu pojawia sie bialy nalot. Nie wiem co to byc moze to juz z uplywu czasu i wieku Alfki. Dlatego mam pytanie czym konserwujecie ewentualnie czym czyscicie czarne elementy wnetrza.

Ten biały nalot szczególnie widoczny w rowkach imitujących fakturą skórę, to właśnie pozostałości po wszelkiego rodzaju ploliturach. Ja miałem taki patent miska ciepłej wody ewentualnie z lekką dawką jakiegoś delikatnego detergentu np. LOC i miękka szsczotka lub gąbka i jazda z myciem, potem przetarcie szmatką na sucho. Taka czysta decha bez żadnych błyszczyków (IMO bezsensownych bo po kiego grzyba refleksy które utrudniają widocznośc) wyglądała jak nowa.

Lesio napisał:
Od jakiegos czasu na boczkach drzwi tych plastikowych po wyczyszczeniu pojawia sie bialy nalot.

Mialem to samo gdy popryskalem boczki sprayem do kokpitu. :x Dlatego juz tego syfu nie uzywam. Mokra gabka plus kropla plynu do mycia naczyn, a pozniej do sucha i jest git!

Amortyzatory
Powrót