• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czyszczenie klimatyzacji (schemat wlotu i wylotu oraz porady)

Nicodemus

Nowy
Auto
147 JTD
Po zimie rzuciły mi się muchomory na klimę. Chciałem sobie sam wyczyścić jednak przydał by mi się schemat wlotu i wylotu Klimy w 147 JTD wersja 3 drzwiowa. Nie chce mi się po prostu siedzieć w kanale nie wiadomo ile i szukać. Może ktoś ma jaką poradę na co uważać ? Polecicie też może jakiś dobry środek ?

Ja używam środka PLAK do klimatyzacji. Wyciągam filtr i go oczywiście wymieniam a preparat z wężyka piskam wszędzie skąd leci powietrze.

Ja używam środka PLAK do klimatyzacji. Wyciągam filtr i go oczywiście wymieniam a preparat z wężyka piskam wszędzie skąd leci powietrze.

to nie jest odgrzybianie

jesli chcesz to samemu zrobic , kup srodek do odgrzybiania WURTH , wstrzykuje sie go bezposrednio przez otwor , przez ktory kapie woda z odstojnika, czyli tam gdzie zbiera sie najwiekszy syf

ja robilem w zeszlym roku i super zadowolony bylem

teraz profilaktycznie , juz w sumie, bo nie bylo nieprzyjemnych zapachow , powtorzylem operacje, bo opakowanie starcza na dwa razy

w dokumentacji tego preparatu jest instrukcja, może ktos umieści skan tej instrukcji .

Instrukcja preparatura jest uniwersalna, pytałem gdzie ten otwór można znaleźć w Alfie 147.
Osobiście w ubiegłym roku szukałem i nie znalazłem... Pryskałem kanały wewnątrz, a z chęcią bym zrobił to poprawnie. Jeśli ktoś ten "otwór" znalazł to niech odpowie gdzie

kolego andru123, gdzie jest otwór przez który kapie woda z klimatyzacji.

- ja rozpylałem wurtha przez zdemontowany liltr kabinowy i szczeliny wiatraczka w kanały powietrzne, bo nie wiem gdzie jest ten otwór.

A nie lepiej podjechac gdzies gdzie robia klimatyzacje i zrobic u nich ogrzybianie? Ja wczoraj nabijalem klime u siebie, 150 za nabicie i 50 za odgrzybianie... Mysle, ze nie sa to wielkie pieniadze, a efekt wspanialy.

A do tego czasami pale w aucie... po 20-25 minutach takiego zabiegu w aucie nie zostal zaden zapach!

Amortyzatory
Powrót