• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czy żarnik xenonowy się kończy?

szerszeń

Nowy
Auto
Astroserati | 407 coupe | Quattroporte
Objaw jest taki - odpalam auto, włączam światła, czekam chwilę (coraz dłuższą) - świecą. 5-10-15-20 min. gasną. Wyłączam, włączam, czekam chwilę - świecą.
I tak w kółko. Na początku dotyczyło to jednego i "trzymał" godzinę, dwie, a teraz trafiło oba i czekać trzeba na odpalenie coraz dłużej i świecą coraz krócej. Żarniki, czy przetwornice?
Miał ktoś z Kolegów podobny objaw (może identyczny)?

U mnie objaw gaśnięcia jednego z żarników powodowała przepalona żarówka postojowa... po wymianie obu postojówek na identyczne 6 watowe problem gaśnięcia żarnika zniknął... u Ciebie żarniki mogą być najzwyczajniej do wymiany.

Pozdrawiam,

No i wymieniłem żarniki. Droga przez mękę - prawy jakoś poszedł, ale lewy to masakra. Nazwanie tego paranoją technologiczną będzie komplementem dla konstruktorów...
Anyway - wymieniłem - pierwsze odpalenie - zaświeciły - piękny biały kolor (5000). Wyłączyłem, włączyłem ponownie - zapaliły się po 3 minutach. Wyłaczenie - i już się nie zapaliły. Rozumiem, że przetwornice?

Ja stawiam na przetwornice , żarnik jak dobry to swieci i koniec kropka!. Kolego tylko nie szalej z oryginalnymi przetwornicami bo drogo ja mam zamiennik za 120 zl już 2 lata i śmiga.

Obydwie lampy zachowują się identycznie...

no to raczej obie przetwornice by nie padły. Mam u siebie podobny problem z jedną lampą, czasem żarnik nie odpala, przekładałem z drugiej lampy żarnik, przetwornicę - bez efektu, jest to samo. Jak wyłączę lampy i jeszcze raz włączę - zapala się.

Objaw jest taki - odpalam auto, włączam światła, czekam chwilę (coraz dłuższą) - świecą. 5-10-15-20 min. gasną. Wyłączam, włączam, czekam chwilę - świecą.
I tak w kółko. Na początku dotyczyło to jednego i "trzymał" godzinę, dwie, a teraz trafiło oba i czekać trzeba na odpalenie coraz dłużej i świecą coraz krócej. Żarniki, czy przetwornice?
Miał ktoś z Kolegów podobny objaw (może identyczny)?
W lampach wyładowczych nie ma żarników.Żarówka ma żarnik.

a pomyslales ze moze ci sie starter konczyc ktory sie miesci w lampie.

Amortyzatory
Powrót